PROTIV INSTRUMENTALIZACIJE POLICIJE

Čačić: Oslobađanje Boljkovca znakovita je poruka Karamarku

30.11.2011 u 15:28

Bionic
Reading

Predizborni spektakli u cilju mobilizacije krajnje desnog biračkog tijela neprihvatljivo su sredstvo instrumentalizacije dijela javnosti

'Oslobađanje Josipa Boljkovca pozitivna je stvar i znak da je pravna država u Hrvatskoj napokon počela funkcionirati te da političke zloporabe pravosuđa, kao trajno rješenje, više nisu moguće. Odluka Ustavnog suda o puštanju Boljkovca iz pritvora ujedno je snažna i diskreditirajuća poruka Karamarku i upozorenje da su javna uhićenja, režirana kao predizborni spektakli u cilju mobilizacije krajnje desnog biračkog tijela, neprihvatljivo sredstvo instrumentalizacije dijela javnosti. Pritom snažno zastupam načelo da se svaki zločin treba sankcionirati i da nitko od njega ne može biti aboliran', izjavio je u 3. izbornoj jedinici Radimir Čačić prilikom današnjeg posjeta HNS-ovim 'utvrdama' Ivancu, Lepoglavi i Bednji.

U pratnji kandidata na zajedničkoj listi iz toga kraja Marija Habeka, Milorada Batinića i Marijana Škvarića te članova triju stranaka, on je obišao ivanečku gradsku tržnicu te s kumicama porazgovarao o tome kako se prodaju sir i vrhnje, kiselo zelje i jaja.

'Zašto više poljoprivrednika ne drži krave i ne proizvodi sir i vrhnje?' pitao je Čačić prodavačicu koja je kazala da od četiriju krava na mjesec može zaraditi oko 7.000 kuna, s time da od toga treba odbiti troškove za mirovinski i zdravstveni doprinos.

'Zato kaj s kravama treba delati cijelu godinu i sedam dana u tjednu, a to danas malo tko hoće!' odvratila mu je druga kumica.

'Ono najbolje što ima Varaždinska županija jesu visoka radna etika njezina stanovništva, razvijene radne i izgrađene industrijske navike i odgovoran odnos prema sustavu, o čemu svjedoči i podatak da je Varaždin u bivšoj Jugoslaviji bio jedini grad koji je imao više zaposlenih nego što je bilo stanovnika! Na žalost, zbog činjenice da na vrijeme nije učinjen pomak prema novim tehnologijama, ovo je područje stagniralo pa je i ovakvo nadopunjavanje kućnog budžeta s prihodima od poljoprivrede građanima omogućilo život tek iznad ruba egzistencije', ocijenio je Čačić.

Potom je sa suradnicima obišao najuspješnije ivanečke tvrtke Drvodjelac i Tvornicu obuće Ivančica, uputio se i u pogon Varteksa u Bednji, a nakon toga obišao je i tvrtku HIS u Donjoj Višnjici i 'gablecovao' sa zaposlenima.