skandal u saboru

Bunjac objasnio zašto je nasrnuo na saborsku stražu i prijetio smrću

05.04.2019 u 11:55

Bionic
Reading

Nakon što je u četvrtak pripadniku saborske straže sinoć prijetio smrću, Branimir Bunjac iz Živog zida oglasio se na svom Facebooku

Bunjac je sinoć, podsjetimo, predsjedavajućeg Milijana Brkića nazvao 'pametnjakovićem', stražare je vrijeđao te u jednom trentuku jednom od stražara rekao da 'neće živ izaći odavde'.

'Milijan Brkić je noćas, po tko zna koji put, poslao saborsku stražu da silom izbaci zastupnika Pernara iz sabornice. Zasmetalo ga je što se govorilo o presudi Ivi Sanaderu, bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a, koji je krao i zato osuđen na 6 godina zatvora', poručio je Bunjac na Facebooku.

'Iz nekog razloga straža je nasrnula i na mene i otela mi mobitel iz ruke iako su u tom trenutku svi zastupnici snimali incident. Potom su doslovno počeli savijati ruke i gušiti zastupnika. U strahu za zdravlje kolege intervenirao sam da ga zaštitim. Za to vrijeme je Brkić, koji je sve to zakuhao, kukavički pobjegao iz sabornice', napisao je Bunjac, za kojeg se na snimci vidi kako u jednom trenutku nasrće na leđa jednog od stražara.

'Možda u HDZu misle da će se nasiljem riješiti svoje loše savjesti kako bi i dalje sve nastavili po starom, ali Živi zid je jednostavno rečeno nepokoran i takvi ćemo i ostati', poručio je Bunjac.