DRAMA UOČI GARDEN FESTIVALA

Bungee jumping protjeran iz Tisnog zbog BB Alena

02.07.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin poništio je odluku Vijeća za koncesije kojom se poduzetniku Alenu Maciniću, hrvatskoj javnosti poznatom po sudjelovanju u TV showu Big Brother, dopušta postavljanje krana za bungee jumping u uvali Rastovac, u kojoj je glavna baza nadaleko poznatog Garden festivala

Macinić je još u svibnju podnio zahtjev za postavljanje krana i dobio potrebne papire, nakon čega je uplatio i naknadu za koncesiju u iznosu od 13.500 kuna.

'Dopremio sam kran, instalirao ga, zaposlio ljude i za pripremu tog posla potrošio oko 120.000 kuna, a onda sam doznao da je načelnik Općine jednostavno ukinuo dozvolu Vijeća za koncesije i da ne mogu raditi. Jutros sam bio kod njega u uredu i samo mi je rekao da mi ne da dozvolu za bungee jumping. Na moje pitanje što da radim, tri puta mi ponovio da tužim Općinu Tisno. Takvim nastupom triput mi je pljunuo u facu', kaže Macinić i otkriva da je već angažirao odvjetnički ured Marka Fuština da ga zastupa u tom slučaju, piše sibenik.in

Načelnik Klarin potvrdio nam je da je poništio odluku Vijeća za koncesije, ali i zabranio bungee jumping skokove u svojoj općini za buduća vremena.

'Prvo, taj kran nagrđuje uvalu u kojoj se ljeti događa jedan od najpoznatijih europskih festivala elektroničke glazbe, a nema ateste za obavljanje te djelatnosti pa je po mom tumačenju to samo dizalica kojom se dižu matuni na gradilištu. I drugo, bungee jumping u zoni festivala na kojem je tisuće ljudi, gdje ima alkohola i tko zna čega, predstavlja opasnost i, nedajbože, sutra netko može poginuti tamo, a ja ne želim to imati na duši. Odluka je definitivna - bungee jumpinga neće biti i za mene je ta priča gotova', kaže načelnik Klarin.

Klarin, očito je, neće popustiti i Maciniću jedino preostaje tužiti Općinu Tisno. Ona je u međuvremenu zatražila od šibenske policije da ukloni kran, jer njihovo komunalno redarstvo za to nema uvjete, ali čini se da ni policija nema ovlasti da djeluje na privatnom zemljištu koje se, doduše, nalazi u okviru obalnog pojasa u sklopu pomorskog dobra. Kran u Rastovcu, tako, mogao bi biti tema o kojoj će se prepucavati još neko vrijeme.