OGORČENI MOSTOVAC

[VIDEO] Bulj traži vojsku na granici: Migranti su provalili u kuću mog prijatelja, devastirali su sobu u kojoj je živjela heroina Domovinskog rata!

20.12.2021 u 08:37

Bionic
Reading

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj, saborski zastupnik Mosta, zatražio je postavljanje vojske na granicu s BiH nakon što su u kuću njegovog prijatelja u Glavicama provalili migranti. Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti

'Migranti provalili u kuću u Glavicama kod mog prijatelja i vijećnika u Gradu Sinju, gdje su devastirali sobu u kojoj je do smrti živjela pripadnica 4. gardijske brigade, heroina Snježana Jurić Šolto, jedina poginula žena u Domovinskom ratu na prvoj crti u Dalmaciji!

Dio obiteljskih kuća u Gornjim Glavicama, na potezu od Gulića do Šolte, u subotu kasno poslijepodne našao se na meti migranata koji su zasigurno ilegalno stigli iz susjedne BiH.

Hitno tražim da se na granicu postavi vojska kako bi zaustavili ilegalan ulazak migranata u našu Domovinu', napisao je Miro Bulj na Facebooku.

Na snimci koju je emitirao uživo iz kuće u Glavicama, Bulj i njegov prijatelj kažu da su migranti susjedima sjeli u auto pokušavajući ga otuđiti, ali nisu našli ključ pa su odustali od te namjere. Drugom susjedu, sto metara dalje, sa sušila su usred bijela dana 'ukrali gaće i utekli', rekao je prijatelj.

Bulj je pozvao na oprez sve Sinjane, a ministra Božinovića da graničnoj policiji pridruži vojsku kako bi se spriječile ilegalne migracije. Najavio je da će zatražiti hitnu sjednicu saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, čiji je član.

Pogled iz zraka na obnovljeni migrantski centar Lipa u blizini Bihaća Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut/PIXSELL

'Ovo je nedopustivo, sve više ljudi se javlja, boje se u noćima. Ovo je centar grada Sinja, a blizu je i Split - znači, cijelo područje je ugroženo od ulaska ovih ljudi', naveo je Bulj.