snažno nevrijeme

Bujice na ulicama Rijeke i Opatije, izlilo se nekoliko potoka

04.08.2023 u 16:26

Bionic
Reading

Snažno nevrijeme s obilnom kišom zahvatilo je u petak Rijeku i njenu širu okolicu, pa su bujične vode izazivale probleme u prometu

Osim problema s prometom, vatrogasci su na intervencije izlazili i zbog poplavljenih podrumskih prostorija, uglavnom na opatijskom području.

U Rijeci je obilna kiša u kratkom vremenu izazvala bujice na ulicama i uobičajeno izbijanje šahtova oborinske odvodnje.

Kiša je padala tijekom cijelog jutra do poslijepodneva, uz povremene vrlo snažne pljuskove. Tako je u Opatiji nabujali potok Vrutki donosio ogromne količine oborinske vode na Slatinu, koja je poplavljena, te se promet preusmjeravao na Novu cestu.

Na teren su izašle dvije smjene Javne vatrogasne postrojbe Opatije.

Korisnici vode iz vodovoda u naseljima Mala Učka i Vela Učka u višim dijelovima planine upozoravaju se da prije upotrebe vode za piće vodu prokuhavaju zbog zamućenja na izvorištima.

  • +2
Poplavljeno područje Preluka nedaleko Opatije Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Također, doznaje se, zbog izlijevanja rijeke Čabranke za sav je promet zatvorena cesta između Čabra i Zamosta, kod mjesta Crni Potok.

Za riječku regiju je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao crveno upozorenje, podignuvši razinu s prvotnog narančastog. Kako navodi DHMZ, očekuje se još mjestimično obilna kiša, a posljedično i urbane i bujične poplave.