DOČEK VATRENIH

Mandžu dočekala ludnica u Brodu, u Omišu Perišić pjevao s Rebićem i Bebekom

18.07.2018 u 22:23

Bionic
Reading

I u srijedu se širom zemlje organiziraju dočeci za srebrne Vatrene koji se vraćaju svojim domovima nakon osvajanja medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu. Najviše ljudi okupilo se u Slavonskom Brodu na dočeku Marija Mandžukića dok je Omiš izašao pozdraviti Ivana Perišića

Zbog dočeka člana hrvatske nogometne reprezentacije Marjia Mandžukića više od 40.000 Brođana i posjetitelja iz drugih dijelova Slavonije u srijedu su još jednom rasplamsali navijački plamen na obali Save.

Brođanima najdraži reprezentativac rado se odazvao susretu sa svojim sugrađanima, ali je pri dolasku na središnji gradski trg ipak ostao šokiran brojnošću prisutnih. Doček Marija Mandžukića u povijest Slavonskog Broda sada će biti zabilježen kao najveći javni skup u ovom gradu.

"Bez vas ne bismo uspjeli. Hvala vam na svemu, ovo što ste mi noćas priredili je nevjerojatno. Mi ovo srebro na Svjetskom prvenstvu nismo osvojili sami, osvojili smo ga zajedno s vama. Svaki dan gledali smo vaše navijanje, davali ste nam energiju tako da smo sve ovo zajedno napravili", rekao je Mandžukić po čijoj je želji večeras u Slavonskom Brodu u glazbenom programu nastupio Miroslav Škoro.

  • +66
Doček Marija Mandžukića u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Mandžukić i poznati pjevač za zagrijavanje su otpjevali "Ne dirajte mi ravnicu" u glas s najvećim pratećim zborom.

U ime svih slavonskobrodskom osvajaču srebrnog odličja čestitke je izrekao gradonačelnik Mirko Duspara, te mu je ovom prilikom uručio i plaketu počasnog građanina Slavonskog Broda.

Mandžukić je plaketu u hitnom postupku zaslužio nakon što se na travnjaku nakon utakmice s Engleskom pojavio u rukama s hrvatskom zastavom na kojoj je pislao Slavonski Brod. Bila je to jedna od rijetkih telefonskih sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je jednoglasno podržana odluka o dodjeli odličje Mariju Mandžukiću.

"Moramo svima reći da je Mario prije svega velik čovjek koji nikada ne zaboravlja svoj grad. Kada je iznio zastavu, puno je Brođana zaplakalo", rekao je Duspara i još jednom zahvalio Mandžukiću.

Prije kraja službenog dijela Mandžukiću je upućeno i pitanje može li ponoviti ovaj uspjeh za četiri godine. Skromni Mandžukić pokušao je govoriti o zajedništvu reprezentacije i navijača, ali publika se nije dala, sve dok nije uzviknuo: "Ma, može, može" nakon čega je zaorio cijeli gradski trg.

  • +87
Doček Ivana Perišića u Omišu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Grad Omiš organizirao je doček hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Perišića u Parku hrvatskih branitelja u kojem se okupilo oko 20 tisuća građana. Uoči dočeka, na omiškoj tvrđavi Mirabela osvanuo je divovski dres s njegovim brojem četiri kojeg su izradile djelatnice tamošnje tvornice 'Galeb'.

Srebrni reprezentativac doplovio je brodom, a u njegovu društvu našao se i Ante Rebić. U gradu klapa zapjevali su 'Nije u šoldima sve', pjesmu Mladena Grdovića. Potom je okupljene počeo zabavljati Željko Bebek, s kojim su pjevali Perišić i Rebić.

Po Perišićevim riječima, dočeci koji se organiziraju u Hrvatskoj za "Vatrene," nakon što su osvojili titulu svjetskog vice prvaka, "puno znače sivim igračima," te da takve dočeke na kojim je mnoštvo nazočnih, "svaki igrač sanja."

Ante Rebić je u kratkom obraćanju zahvalio nazočnima što su u tolikom broju došli podržati svojeg Omišanina Perišića.

Voditeljica programa dočeka u Omišu Irena Perišić, koja je susjeda obitelji Ivana Perišića, rekla je kako je Perišiću doček u Omišu organiziran na istom mjestu na kojem je on kao devetogodišnjak pratio 1998. godine utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj kad su tadašnji "Vatreni" osvojili treće mjesto. "Ivan je tada, kada je već počeo trenirati nogomet govorio kako sanja da jednog dana i on bude 'Vatreni' koji će postići veliki uspjeh s reprezentacijom," rekla je njegova susjeda Irena Perišić.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je Perišiću predao prigodni poklon s natpisom "Hvala ti Bože što sam živio u ovom svijetu." Tomasović je objasnio kako je isti takav natpis na poznatoj omiškoj "kući sretnog života."

Za vrijeme zabavnog programa na pozornici je stajala dvometarski natpis "Perišić" te broj 4 oblikovani od soparnika, poznatog gastronomskog specijaliteta žitelja iz omiškog zaleđa, odnosi iz Poljica. U blizini pozornice bio je istaknut dvadesetmetarski natpis "Seoca uz Vatrene," koji su nosili navijači iz sela Seoce u omiškom zaleđu koje je u blizini sela Čišla iz kojeg je otac proslavljenoga hrvatskog nogometaša Ivana Perišića.

  • +29
Najbolje fotografije dočeka diljem Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL