U ESSEXU

Britanska policija vjeruje da su sve žrtve u kamionu smrti bili Vijetnamci

01.11.2019 u 22:53

Bionic
Reading

Britanska policija priopćila je u petak kako sada vjeruje da su ljudi koji su pronađeni mrtvi u kamionu hladnjači u Essexu nedaleko od Londona prošli tjedan bili Vijetnamci te da je podignuta optužnica protiv još jednog muškarca

Tijela 39 osoba, 31 muškarca i 8 žena, pronađena su prošli tjedan u teretnom prostoru kamiona hladnjače u industrijskoj zoni Grays u Essexu, tridesetak kilometara istočno od Londona.

'U ovom trenutku vjerujemo da su žrtve državljani Vijetnama i u kontaktu smo s vijetnamskom vladom', objavio je na Twitteru Tim Smith, pomoćnik glavnog policijskog inspektora u Essexu.

'Mi smo u izravnom kontaktu s nizom obitelji u Vijetnamu i Ujedinjenom Kraljevstvu i vjerujemo da smo identificirali obitelji nekih od žrtava', dodao je.

  • +35
Kamion u Essexu Izvor: EPA / Autor: VICKIE FLORES / EPA / Facebook

Još jedan muškarac je optužen za ubojstvo tih ljudi, navodi policija, uz vozača Maurice Robinsona iz Sjeverne Irske koji je uhićen nakon pronalaska kamiona i ubrzo optužen za ubojstva 39 osoba, trgovanje ljudima te kaznena djela vezana uz imigraciju i pranje novca.

U Vijetnamu je policija uhitila dvije osobe.

Pronalazak tijela doveo je u središte pozornosti ilegalnu trgovinu koja šalje siromašne iz Azije, Afrike i s Bliskog istoka na opasna putovanja na Zapad.

Policija je u petak priopćila da Eamona Harrisona (23), koji je također iz Sjeverne Irske, optužnica tereti za ista kaznena djela kao i vozača kamiona smrti.

Harrison je izveden pred irski Visoki sud u Dublinu na početku postupka izručenja Britaniji. Ostaje u pritvoru do 11. studenoga, rekao je glasnogovornik suda.

Britanska policija u petak je pozvala Ronana Hughesa (40) i njegovog brata Christophera (34) iz Armagha u Sjevernoj Irskoj, za koje kaže da su ključni za istragu, da se predaju. Osumnjičeni su za ubojstva i trgovinu ljudima.