nema sloge

Braniteljske udruge osudile istup Vučemilovića i podržale Medveda

18.07.2021 u 13:28

Bionic
Reading

Dvije braniteljske udruge osudile su u nedjelju istup čelnik veterana Tigrova Ilije Vučemilovića koji je na sastanku u Ministarstvu branitelja u vezi s organizacijom proslave Dana pobjede u Kninu optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i braniteljima

Hrvatska zajednica udruga roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata (HZURPB) i Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Hrvatske (ZUHBLPTSPHR) poručili su kako je na posljednjem sastanku u Ministarstvu branitelja "jedan od čelnika udruge" svjesno uzeo riječ u trenutku kada je sastanak već bio završen te je na "neprimjeren način želio izazvati reakciju i nered".

"Međutim, svi prisutni ostali su smireni i već na licu mjesta osudili ispad. Sada kada je u javnost dospjela tajno snimljena snimka, želimo i javno osuditi ovaj, za nas, sramotni ispad i kukavički čin tajnog snimanja i plasiranja snimke u javnost", navodi se u priopćenju udruga.

Smatraju kako taj čin nema za cilj pridonijeti svečanoj i dostojanstvenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, nego unošenje nemira među stradalničku i braniteljsku populaciju te promociju i veličanje samoga sebe.

"Ovim činom još jednom dajemo punu podršku ministru Tomi Medvedu i njegovim suradnicima na ustrajnom i predanom radu pri rješavanju problema braniteljske populacije i svih stradalnika Domovinskog rata", navodi se u priopćenju.

Ministarstvo hrvatskih branitelja prozvalo je jučer čelnika jedne braniteljske udruge koji je tajno snimao razgovor s djelatnicima ministarstva nakon sastanka vezanog za obilježavanje Dana pobjede u Kninu da pokušava uznemiriti i podijeliti hrvatske branitelje.

Tomo Medved Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Na snimci koja kruži društvenim mrežama čuje se čelnik veterana Tigrova Ilija Vučemilović koji je optužio ministra Tomu Medveda za veleizdaju prema hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima, tvrdeći da se predstavnike branitelja na sastanak zove kao korisne budale kako bi samo potvrdili kninski protokol oko kojeg su se unaprijed dogovorili političari.

Ministarstvo je navelo je da je riječ o tajno i bez ovlaštenja snimljenoj snimci incidenta nakon sastanka tehničko-organizacijske naravi održanog u četvrtak s ciljem dogovora Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede.