SVI PARADOKSI PROSVJEDA

Branitelji ne žele Matića, a on im dao WC-e za 56 tisuća kuna

30.01.2015 u 11:31

Bionic
Reading

Prosvjedi branitelja u Savskoj 66 ušli su u 103. dan. Logorske vatre gore, šatori služe, kažu branitelji, kao kišobrani, organizatora nema jer riječ je, kako rekoše, o spontanom skupu… Kontejneri s jedne strane ulice za slučaj hitne medicinske potrebe, mobilni toaleti s druge

Dvojica, trojica policajaca uredno dežuraju od nula do 24, a njihovi šefovi tvrde da osiguranje ilegalnog prosvjeda ništa ne košta, jer sve je to u sklopu redovnih poslova.

'Da nisu tu, bili bi negdje drugdje', navode u policiji. Sve izgleda nekako tužno, podsjeća na kakav vašar koji je odavno izgubio smisao i još samo nedostaje prazni ringišpil da slika bude potpuna. I dok s jedne strane policija tvrdi da je prosvjed ilegalan i ne poduzima ništa, s druge strane još je veći paradoks taj da je na zahtjev prosvjednika Ministarstvo branitelja dalo priključak za struju za šatore.

A kako bi imali gdje imali vršiti nuždu, na inicijativu resornog ministra Predraga Matića osigurana su i četiri mobilna WC-a. 'Troškovi najma i održavanja četiri eko WC-kabine (dva obična i dva za invalide) u razdoblju od studenog 2014. do 13. siječnja 2015. iznose 56.250 kuna, odnosno mjesečno 18.750 kuna', kazali su u Ministarstvu branitelja. Nije neki novac, ali je sigurno mogao biti bolje iskorišten.

U državi paradoksa tako je i prosvjed paradoksalan. Policija kaže da je skup ilegalan, ali ne poduzima ništa. Grad Zagreb postavi medicinske kontejnere iako je skup ilegalan, branitelji se pozivaju na zakone, ali ih ne poštuju, ministar kojeg branitelji žele smijeniti daje im priključak za struju i WC-e... Može li luđe?