U ZAGREBU

Branitelj s PTSP-om ubio kamatara

08.09.2012 u 10:27

Bionic
Reading

'Ja sam krvario za ovu državu, pokušavao sam raditi nešto pošteno u životu, a ne da me kriminalci kamatare.' Te je riječi, tvrde očevici, izgovarao 41-godišnji Predrag V. kada ga je policija privodila nakon što je pištoljem usmrtio svog susjeda, Sinišu J. (52) u podrumu kuće u izgradnji u zagrebačkoj ulici Kozari put

Siniša J. je Predraga V., tvrde upućeni, reketario što taj branitelj, pripadnik Gromova, ranjavan u Domovinskom ratu s dijagnozom PTSP-a, nije mogao psihički podnijeti pa se u jednom trenutku odlučio na krvavi obračun.

Dvojica muškaraca najprije su započela verbalan sukob, a zatim je Predrag V. malo prije 14 sati povukao obarač i lišio života Sinišu J. Prema tvrdnjama upućenih Predrag V. imao je autopraonu na Kozari boku s jednim poslovnim partnerom.

Radili su za veće tvrtke, no imali su problema s naplatom, koje Predrag V. nije uspijevao riješiti. Istovremeno, kompanjon je od Predraga V. zahtijevao novac, a kako ga ovaj nije imao ovaj mu je nabijao kamate. Na kraju mu je poslao utjerivača kojeg je Predrag V. na kraju upucao, piše Večernji list

'Pero je bio u ratu i boluje od PTSP-a, ali je duša od čovjeka, ima ženu i dvije krasne kćeri, strašno je da ovako završi radi jednog mafijaša', rekao je stariji stanar u nevjerici.