ŠEŠELJ OSLOBOĐEN

Brammertz: Odluka o žalbi za nekoliko dana

31.03.2016 u 14:10

Bionic
Reading

Glavni tužitelj Haškog suda Serge Brammertz izjavio je u četvrtak da je njegov ured primio na znanje oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju te da će nakon pozorne analize obrazloženja sudskog vijeća za nekoliko dana odlučiti hoće li se žaliti.

"Primio sam presudu na znanje. Trebat će nam vremena da proučimo argumentaciju sudskog vijeća, a bilo je izdvojenih mišljenja. Apsolutno sam uvjeren da zajednica žrtava i puno ljudi neće biti zadovoljni s ovim ishodom. Mi u velikoj mjeri dijelimo njihovu frustraciju. Mi ćemo proučiti argumente i onda odlučiti hoćemo li se žaliti", rekao je Brammertz nakon što je prvostupanjsko vijeće Haškog suda oslobodilo Šešelja po svim točkama optužnice.

Brammertz je rekao kako je očekivao da će sudsko vijeća razmotriti predočene dokaze i donijeti odluku o tome je li bilo individualne odgovornosti optuženika za počinjene zločine.

"Vidjeli ste da je sudsko vijeće napravilo puno širu analizu sukoba i njegovih aspekata, a mi smatramo da to nije u skladu činjeničnom stvarnošću, ali sada je prerano za zaključke", rekao je Brammertz, dodajući da ima određeni broj elementa u presudi za koje smatra da su činjenično netočne.