MINISTAR ODLUČAN

Božinović: Reagirat ćemo na svaku povredu crte razgraničenja kao što smo i jutros

29.12.2017 u 12:59

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je kako u Savudrijsku valu nisu upućene dodatne policijske snage te pojasnio kako će hrvatska policija postupati u slučaju povrede sporne morske granice sa Slovenijom

'Policija obavlja svoju ulogu, a to je zaštita integriteta, suvereniteta i interesa Hrvatske, na kopnu i na moru. Policija to radi svaki dan, radila je jučer, danas i radit će i sutra', poručio je Božinović.

Nada se da neće biti nikakvih poteza koji bi narušili postojeći režim na granici između Slovenije i Hrvatske. 'Mi se kao MUP orijentiramo i fokusirani smo na svoju zakonski određenu zadaću, a to je zaštita interesa, suvereniteta i hrvatskih ribara. Za to smo spremni i to ćemo raditi dokle god bude potrebno', rekao je. Kazao je kako na područje Savudrijske vale nisu upućene dodatne policijske snage.

  • +4
ePutovnica Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Istaknuo je da će Hrvatska reagirati na povredu crte razgraničenja. Policija će izdati upozorenje svakome tko nelegalno prijeđe u naš teritorij da se udalji. To se dogodilo i jutros kada je slovenska brodica prešla crtu te se nakon upozorenja povukla.

'Hrvatska policija je stalno prisutna na svim graničnim crtama i prijelazima, i radi svoj posao. Policija nema iskustava da se nakon upozorenja bilo tko nije povukao s teritorija RH. Uvjeren sam da policija zna što joj je posao, te da neće biti incidenata', kazao je ministar.

  • +22
Stanje u lučici Savudrija na dan kada je Slovenija objavila primjenu arbitraže Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL