strateški plan razvoja

Bolnica Rovinj investira više od 12 milijuna kuna u obnovu bolnice i edukaciju zaposlenika

26.02.2019 u 13:44

Bionic
Reading

Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju 'Prim. dr. Martin Horvat' Rovinj počinje radove koji predviđaju investicije vrijedne ukupno 12 milijuna kuna za obnovu prostorija, zgrade i prelaska na plinske energente, a 250 tisuća kuna investirat će u edukaciju svojih zaposlenika

'Ponosan sam što možemo iz godine u godinu prikazivati pozitivan pomak i porast broja posjeta u našoj ustanovi jer bolja realizacija znači da bolje pokrivamo potrebe naših građana. Bolnica je organizam koji nikada ne staje s radom', istaknuo je u priopćenju ravnatelj Bolnice Rovinj Marinko Rade.

Strateški plan razvoja bolnice, dodao je, bit će 'nit vodilja' njihovog daljnjeg razvoja. Tako je 7 milijuna kuna osigurano za obnovu glavne zgrade, a 5 milijuna kuna za obnovu odjela gdje borave austrijski pacijenti. Radovi će obuhvatiti ugradnju stolarije na odjelima, promjenu krovišta, obnovu fasade, zamjenu lož ulja plinom te ugradnja novog lifta.

Uz to ide i obnova parka bolnice, pošumljavanje i unaprjeđenje plaže koju koristi građanstvo s još dva spusta za osobe s invaliditetom, kao i unaprjeđenje komfora na odjelima, a uskoro se otvaraju i bolnička knjižnica i terapijski park, a riječ je, dodao je Rade, o principu osnaživanja pacijenata gdje ih se potiče da što više vremena provode na svježem zraku.

U rovinjskoj bolničkoj poliklinici pregledano je 500 pacijenata više nego u 2017., bolnica je sveukupno pružila je 16 440 usluga više nego lani, što je povećanje od 26,5 posto te je ostvarila dobitak u visini 623 tisuće kuna, od čega će dio, odnosno 250 tisuća kuna, investirati u edukaciju zaposlenika jer, kako navodi ravnatelj, smatraju da su im zaposlenici 'najbolji adut'.

'Uz liječnike i zdravstveno osoblje, jednako ulažemo i u nemedicinsko osoblje naše bolnice koje smatram jednako važnim karikama u lancu. To znači da, recimo, kuhari i pomoćni kuhari dobivaju plaćenu školu i uz to im se omogućuje napredovanje, a tehničkoj službi dodatne edukacije i certifikaciju koja im mogu pomoći u svakodnevnom radu', naglasio je ravnatelj Marinko Rade, koji je nedavno izabran u Radnu skupinu Ministarstva zdravstva za izradu Pravilnika o zdravstvenom turizmu.