GRABAR KITAROVIĆ

'Bojim se da Kujundžić i Josipović ne razumiju situaciju'

01.12.2014 u 21:39

Bionic
Reading

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović izrazila je uvjerenje da je zahtjevu haaškoga tužiteljstva da se optuženika za ratne zločine Vojislava Šešelja vrati u haaški pritvor pridonijela rezolucija koja je u Europskom parlamentu donesena na inicijativu hrvatskih zastupnika.

'Šešelj je ratni zločinac i mjesto mu je u Haagu, a očito je dovoljno zdrav i sposoban za nastavak suđenja', rekla je Grabar-Kitarović u ponedjeljak uoči obilaska Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri. Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović upozorila je da suđenje Šešelju traje više od 11 godina, što smatra katastrofalnim.

Novinarima je komentirala i izjave protukandidata Milana Kujundžića i Ive Josipovića po kojima 'ne razumije dubinu krize' te da 'same gospodarske mjere bez promjene društvenog okvira ne daju rezultate', nakon što je ocijenila da Hrvatskoj nisu potrebne ustavne promjene jer nije u ustavnoj, nego u gospodarskoj krizi.

'Ono što sam vidjela kod prijedloga ustavnih promjena je da se 70 posto njih može riješiti zakonskim aktima te nije potrebna promjena Ustava i bojim se da njih dvojica ne razumiju situaciju', odgovorila je Grabar-Kitarović. Protukandidatima je poručila da pogledaju oko sebe jer smo 'u dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, a promjene Ustava neće nahraniti ljude niti riješiti probleme, već će dovesti do još nestabilnije slike o Hrvatskoj'. Investitori će, istaknula je, razmišljati o tome kakva je to država koja svakih nekoliko godina mijenja Ustav kao temeljni državni akt.

Na pitanje novinara koliko će predsjedničkih kandidata biti u kampanji, Kolinda Grabar-Kitarović je odgovorila kako je Hrvatska slobodna država te da je 'svatko tko može ispuniti uvjete za kandidaturu dobrodošao u predsjedničkoj utrci', a istaknula je kako vjeruje u svoju pobjedu.

U vezi s optužbama da se u kampanji neovlašteno koristila pjesmom 'Neka cijeli ovaj svijet', predsjednička kandidatkinja HDZ-a odgovorila je novinarima kako je 'to sve uredno prijavljeno i riješeno' te im je poručila da se, ako imaju kakvih tehničkih pitanja, obrate njezinu stožeru.

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a i koalicijskih partnera Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri i djecu darovala slatkišima. 'Došli smo provesti malo vremena s djecoma te mališane darovati slatkišima u ovo predblagdansko vrijeme', rekla je novinarima Grabar-Kitarović navodeći razlog zbog kojeg je posjetila tu ustanovu.