PORUKA KAPETANA

Boban Talijanima: Morate se paziti Modrića

13.06.2012 u 12:08

Bionic
Reading

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban već godinama radi kao komentator na talijanskoj televiziji Sky gdje je najavio ogled Hrvatske i Italije

Zvonimir Boban bio je kapetan hrvatske reprezentacije dug niz godina te je najveći dio svoje karijere proveo u Milanu. Kao odličan poznavatelj talijanskog i hrvatskog nogometa, Boban je za talijanski Sky prokomentirao ogled 'azzurra' i 'kockastih'.

Tko će pobijediti, Hrvatska ili Italija?

Teško je prognozirati, pogotovo nakon samo jedne utakmice. Italija je odigrala odličnu utakmicu protiv Španjolske, kao i Hrvatska protiv Irske. Obje reprezentacije imaju kvalitetu.

Koje su prednosti, a koje su mane hrvatske reprezentacije?

Jedna od prednosti je fizička pripremljenost. Bilićevi izabranici su došli odlično fizički pripremljeni i to su pokazali protiv Irske. Uz to oni imaju momčadski duh i koheziju. Slabost može predstavljati obrambeni par Šimunić-Schildenfeld jer nije odigrao puno utakmica zajedno. Protiv Irske obrana Hrvatske nije imala problema jer je vezni red napravio velik posao.

Što reprezentacije moraju napraviti da dođu do pobjede?

Ako Italija bude protiv Hrvatske igrala u formaciji 3-5-3 ili 4-4-2, mora što više držati loptu u svojim nogama, dok će Hrvatska morati igrati preko krila, i to preko Rakitića koji je pokazao da može napraviti veliku razliku.


Hoće li Bilić nešto mijenjati u svojoj igri?

Ne vidim razloga zašto bi. Mislim da će zadržati napadački par Mandžukić-Jelavić jer je taj dvojac protiv Irske odigrao fantastično.

Kojih se hrvatskih igrača Italija treba bojati?

Bez sumnje Luke Modrića. Pirlo je centar igre Italije i od njega sve počinje, a takva je i Modrićeva uloga u Hrvatskoj, čak i veća. Modrićev pregled igre je fantastičan te je pravi vođa momčadi.

Bilić odlazi nakon Eura. Može li ta činjenica biti kamen spoticanja za reprezentaciju?

Ne. To je Hrvatska. Bilić je sve to lijepo napravio i sigurno igrači žele da on ode u Rusiju nakon velikog rezultata na Euru.

Za koga će Boban navijati u četvrtak?

Naravno, za Hrvatsku. Ja sam Hrvat i nosio sam majicu hrvatske reprezentacije, završio je Boban.