'MINISTARSTVO BUDUĆNOSTI'

Blaženka Divjak pokrenula e-bilten za obrazovne djelatnike: 'Pišite nam!'

06.11.2017 u 13:49

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uvelo je od ponedjeljka e-bilten za obrazovne djelatnike, koji će ubuduće jednom mjesečno putem novog načina komunikacije dobivati cjelovite informacije o javnim politikama tima ministrice Blaženke Divjak.

'Učitelji su nositelji najvažnije reforme društva i zato smo uz e-bilten otvorili i kanal za povratne informacije s terena. Vaš glas je zaista bitan', poručila je ministrica Divjak u ponedjeljak iz Vodica, gdje sudjeluje na stručnom skupu 'Autonomija i odgovornost u rukovođenju i upravljanju srednjoškolske ustanove' u organizaciji Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja.

Ministrica je obavijestila svoje kolegice i kolege na terenu da joj je iznimno drago što im se po prvi puta može obratiti u novoj formi direktne komunikacije putem novog newslettera Ministarstva znanosti i obrazovanja. 'Moderniji načini komunikacije u današnjem svijetu poluinformacija, nepoznatih izvora i priljeva lažnih vijesti danas je nužnost', napisala je Divjak u prvom e-biltenu. 

'Osim činjenice da, kao nositelji najveće i najvažnije reforme našeg društva, morate raspolagati preciznim i jasnim informacijama o javnim politikama mog tima, smatram važnim da Ministarstvo otvori kanale za dvosmjernu komunikaciju kako bismo mogli dobiti što više povratnih informacija s terena iz čitave Hrvatske. Upravo zato smo otvorili posebnu mail adresu za Vaše povratne informacije - bile one kritike, pohvale ili pak ideje, zato nam pišite na: skole@mzo.hr', pozvala je ministrica obrazovne djelatnike.

Po pitanju kurikularne reforme, kao najvažnijeg reformskog poteza, obavijestila ih je da prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju od prije nekoliko dana stavljen u javnu raspravu, te ih pozvala da se i tom važnom prigodom jave s povratnim informacijama.

Ujedno, podsjetila je obrazovne djelatnike da su njezini prioriteti u sektoru odgoja i obrazovanja pilot projekt kurikularne reforme u školama od školske godine 2018./19, uvođenje obvezne informatike u 5. i 6. razrede osnovne škole, te poticanje motiviranih obrazovnih djelatnika i vraćanje izgubljenog ugleda učiteljima.

'Veseli me Vaša pozitivna energija i poticajne reakcije koje prate moj rad u Ministarstvu Budućnosti, kako ga volimo nazivati, i sigurna sam da ste svjesni kako samo zajedno možemo graditi školu za život!', zaključila je ministrica u svom prvom e-biltenu.     

  • +50
Blaženka Divjak Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX