uskoro kreće

Bjelovar raspisuje novi natječaj za izgradnju nogometnog stadiona

01.02.2021 u 16:21

Bionic
Reading

Grad Bjelovar poštovat će odluku Državne komisije za kontrolu javne nabave, koja je poništila javni natječaj za odabir najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji novoga nogometnog stadiona, a novi postupak javne nabave trebao bi biti pokrenut sljedećeg tjedna, priopćio je Grad.

U ponedjeljak nešto ranije stranka Centar zatražila od gradonačelnika Darija Hrebaka da zbog transparentnosti postupka izgradnje novoga gradskog stadiona objasni zašto je poništen javni natječaj.

„Grad Bjelovar će poštovati odluku Državne komisije te neće osporavati predmetno rješenje i pokretati upravni spor jer je ionako već previše vremena izgubljeno oko rješavanja dokumentacije. Također, Grad i dalje planira graditi novi stadion te smatramo važnim da se što prije pokrene novi postupak javne nabave. Nakon današnjega sastanka sa stručnim službama Grada, koje provode postupke javne nabave, dogovoreno je da se počne s novim postupkom već sljedećega tjedna", priopćili su iz Grada Bjelovara.

Procjenjuju da postupak javne nabave neće trajati duže od dva mjeseca te da, ako ne bude novih žalbi, i dalje planiraju završiti gradnju stadiona u 2022. godini.

Potpredsjednica Centra Danijela Prihić-Hajdinjak izrazila je danas bojazan da novi gradski stadion neće biti dovršen do svibnja 2023., što je bio uvjet Ministarstva državne imovine kada je zemljište na kojemu bi se stadion trebao izgraditi darovalo Gradu Bjelovaru 2018. godine.