AFERA S KABLOVIMA

Bivši srpski ministar Dulić uhićen, pozvao se na imunitet

06.10.2012 u 14:09

Bionic
Reading

Policija je u subotu ujutro u Subotici pokušala uhititi nekadašnjeg srbijanskog ministra za okoliš i prostorno planiranje Olivera Dulića, ali se on pozvao na zastupnički imunitet, javili su srbijanski mediji.

Dulić je ranije dovođen u vezu sa aferom izdavanja dozvola slovenskoj tvrtki "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova na trasama državnih cesta od Beograda prema granicama s Hrvatskom, Mađarskom, Rumunjskom, Bugarskom i Makedonijom.

Državni odvjetnik za organizirani kriminal Miljko Radosavljević zatražio je od Narodne skupštine ukidanje imuniteta za Dulića, a ta procedura je u tijeku.

Dulić je agenciji Beta potvrdio da se pozvao na imunitet i najavio da će se tijekom dana sam prijaviti policiji jer prije toga želi održati konferenciju za tisak.

"Pozvao sam se na zastupnički imunitet samo da bih održao konferenciju za novinare u Narodnoj skupštini, nakon čega ću se javiti policiji u Beogradu. Nemam šta kriti i jedva čekam razgovor s nadležnim državnim organima", naveo je Dulić, inače zastupnik Demokratske stranke u parlamentu Srbije.

Zbog istrage u ovom slučaju jutros su uhićeni Nebojša Janjić, bivši pomoćnik ministra za prostorno planiranje, i Zoran Drobnjak, ravnatelj javnog poduzeća "Putevi Srbije" u vrijeme Dulićeva mandata.