sjever hrvatske

Bivši članovi HNS-a, SDP-a i HSS-a okupili se kroz Nezavisnu platformu Sjever

21.09.2023 u 16:19

Bionic
Reading

Nezavisna platforma Sjever, međimurskog župana Matije Posavca, u svojim redovima ima niz načelnika i gradonačelnika s područja III. izborne jedinice, potvrđeno je na skupu članova platforme, među kojima su bili gradonačelnici Ludbrega Dubravko Bilić i Ivanca Milorad Batinić.

Kako je za Hinu rekao Posavec, ideja osnivanja Nezavisne platforme Sjever je snažna promocija vrijednosti, rezultata i doprinosa sjevera Hrvatske, te kako bi skrenuli pažnju centralne vlasti kakvu posljednjih 30 godina uživaju neki drugi dijelovi zemlje.

Veći udio poreznih prihoda ostvarenih na hrvatskom sjeveru odlazio je u središnju državnu blagajnu nego što se vraćao na područje gdje je ta vrijednost stvorena. Visoko centralizirani sustav je duboko nepravedan prema hrvatskom sjeveru, kaže Posavec.

Naša politička platforma je pokret razvoja koji će promovirati vrijednosti hrvatskog sjevera, rekao je Posavec istaknuvši da su osobe okupljene u platformi neposredno izabrani uspješni načelnici i gradonačelnici, koji imaju rezultate i koji znaju kuda treba ići.

Želimo snažno Međimurje, Zagorje, Podravinu, varaždinski kraj, želimo utjecajni hrvatski sjever, poručio je Posavec. 

Članovi predsjedništva Nezavisne platforme sjever su gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić, Ludbrega Dubravko Bilić, načelnica Općine Sveta Marija Đurđica Slamek, načelnik općine Veliko Trgovišće Robert Greblički, općine Radoboj Anđelko Topolovec i potpredsjednik Skupštine Međimurske županije Ivica Baksa.

Ludbreški gradonačelnik Bilić poručio je da će rad Nezavisne platforme Sjever karakterizirati beskompromisna borba za bolji život svih građana na sjeveru Hrvatske.

Dokazali smo se da znamo voditi svoje sredine i od njih smo napravili uspješne gradove i općine. Sada ćemo to napraviti u svakom kutku sjeverne Hrvatske, kaže Bilić.

Okupljanju u Čakovcu nazočili su brojni načelnici i predstavnici općinskih i gradskih vijeća iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije, među njima i gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina.

Okupljeni su Skupštini Međimurske županije uputili inicijativa kojom se od Ustavnog suda traži da se izvan snage stave izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojima država preuzima osnivačka prava nad općim i županijskim bolnicama.