povezivanje

Batinićeva lista pridružila se Nezavisnoj platformi Sjever

14.09.2023 u 12:17

Bionic
Reading

Nezavisna lista Milorada Batinića – Za Ivanec, dugogodišnjeg ivanečkog gradonačelnika koji je nekada bio jedan od vodećih ljudi HNS-a, pridružila se Nezavisnoj platformi Sjever, političkoj opciji kojoj je na čelu međimurski župan Matija Posavec, priopćeno je u četvrtak

Kako se navodi, Nezavisna lista Milorada Batinića svoju političku budućnost vidi u povezivanju s drugim nezavisnim listama na Sjeveru Hrvatske. Cilj im je, kažu, stvaranje jake centrističke građanske opcije usmjerene prvenstveno na razvoj cijele ove regije.

Također smatra da sjever Hrvatske u posljednjih 30 godina zaobilaze velike investicije, a kako bi se to promijenilo svoju šansu vide u okrupnjavanju i povezivanju s drugim nezavisnim listama.

"Ivanec se već godinama uspješno nosi sa zadaćama koje su u našoj nadležnosti. Najveći problem predstavlja nam infrastruktura u nadležnosti županije i države, od kojih, kao nezavisna lista, nemamo podršku. Okrupnjavanjem i povezivanjem sa sredinama koje dijele naše specifične probleme imamo daleko veće šanse da se naš glas čuje", poručio je Batinić.

Odluku o pridruživanju jednoglasno je potvrdila Skupština Nezavisne liste M. Batinića, na kojoj je bio nazočan i predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Sjever je daleko najproduktivnija regija Hrvatske koja, unatoč tome, već 30-tak godina ne uživa razinu poštovanja koju zaslužuje. Zaobilaze nas velike državne investicije, a samo zahvaljujući našem trudu i sposobnosti privlačenja europskih sredstava uspijevamo zadržati zavidnu razinu razvoja. Vrijeme je da pokažemo da i sjever Hrvatske ima glas u Zagrebu, izjavio je Posavec.

Bivši SDP-ovac, sada nezavisni gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, drži da se politički centar u Hrvatskoj raspao pod utjecajem velikih stranaka koje su to iskoristile kao priliku za nametanje svojih interesno motiviranih politika.

"Sada nam se pruža prilika da našim građanima ponudimo pristojnu građansku političku opciju kakvoj su prirodno skloni", rekao je Bilić.