ŽELJKO LACKOVIĆ

Bivši Bandićev zastupnik otkriva kako diše Domovinski pokret i s kim će pregovarati

21.04.2024 u 10:58

Bionic
Reading

Gostujući u emisiji Studio 4 Hrvatske televizije, Željko Lacković, nezavisni zastupnik izabran na listi Domovinskog pokreta, naglasio da ostaje uz Domovinski pokret, ali da je otvoren za razgovore sa svim opcijama

Lacković, koji je osvojio 4425 preferencijskih glasova, ušao je u Sabor sa šestog mjesta liste u četvrtoj izbornoj jedinici. Bivši zastupnik stranke pokojnog Milana Bandića inzistira kako i nakon izbora ostaje uz Domovinski pokret jer bi "sve drugo bilo pogrešno", prenosi HRT.

'Moji birači očekuju da ja postignem rezultat i ispunim obećanja koje sam dao u predizbornoj utrci. Ja to ne mogu raditi kao pojedinac, nas 13 držimo čvrsto blok i vjerujem da niti jedna opcija ne može niti zamisliti sastavljanje većine u Hrvatskom saboru bez Domovinskog pokreta i mene nezavisnog', kaže.

Rekao je kako je klub zastupnika izabrao pregovarački tim u kojem su Penava, Radić i dva tajnika. Lacković je zadužen za jedan segment pregovora s drugim partnerima. Naglasio je da se u ponedjeljak održava Predsjedništvo Domovinskog pokreta nakon čega počinju pregovori. Uvjeren je da će se dogovor postići.

'Kontakti su sastavni dio pregovaranja. DP je otvoren na pregovore sa svim opcijama. Očekuje se da i druge opcije korektno i konkretno pristupe razgovorima', naglasio je Lacković, te dodao da je cilj pregovora sastavljanje Vlade i normalno funkcioniranje sustava, a ne ponavljanje izbora. Ipak, vjeruje da će Domovinski pokret ostati kompaktan.

'Ne vidim prostor za udaljavanje, osim gospodina Kolakušića koji je kao koalicijski partner odmah napustio tu jednu poziciju. Ja sam jasno rekao da ostajem uz DP i vjerujem da ćemo ostvariti značajnije rezultate od proklamiranih upravo na toj činjenici', kaže.