Heinz-Christian Strache

Bivši austrijski vicekancelar nasrnuo na zaštitara u bečkom noćnom klubu

18.12.2023 u 17:18

Bionic
Reading

Bivši austrijski vicekancelar i bivši predsjednik austrijskih narodnjaka Heinz Christian Strache bio je umiješan u tuču u jednom bečkom noćnom klubu, javljaju austrijski mediji u ponedjeljak.

Austrijski mediji prenose video snimku koja pokazuje kako Heinz Christian Strache nasrće na jednog muškarca u nekom noćnom klubu u Beču.

Prije toga je Strache sudjelovao na primanju o obližnjem hotelu Hyatt Park koji su organizirali investitori. Nakon prijema društvo je otišlo u obližnji noćni klub "Volksgarten" gdje je Strache nakon kraćeg slavlja zaspao za stolom.

Nakon što ga je zaštitar probudio, Strache je na njega nasrnuo. Na videosnimci vidljivo je da nekoliko osoba sprječava Strachea u daljnjim nasrtajima na zaštitara.

Strache je u poruci objavljenoj na Facebooku demantirao da je uopće izbila tuča.

"Ja sam nakon jedne božićne proslave zadrijemao u kutu kluba što se može svakom dogoditi, i ja sam samo čovjek. Nakon što me zaštitar probudio bio sam izritiran na trenutak, no u bez tučnjave napustio sam klub i taksijem otišao kući", poručio je Strache pa optužio medije da "napuhavaju" događaj.

Heinz Christian Strache bio glavni vinovnik skandla nazvanog "Ibiza" zbog kojeg se 2019. raspala prva vlada kancelara Sebastiana Kurza.

Strache je tada snimljen kako navodnim stranim ulagačima nudi usluge državnih službi pri dodjeli javnih natječaja u zamjenu za novčanu potporu njegovoj desno-populističkoj narodnjačkoj stranci, a nakon što je snimka procurila u javnost morao je otići s dužnosti. Nakon izlaska iz politike Strache se počeo baviti gospodarskim savjetovanjem.