ilegalne dozvole

Bivša službenica uhićena zbog sumnjivih kampova šuti o pomaganju Pripuzu i Filipiju

23.11.2023 u 19:20

Bionic
Reading

Odvjetnik Nede Livljanić, bivše službenice Odjela za gospodarstvo i turizam Šibensko-kninske županije koja je uhićena u četvrtak zajedno s još četiri osobe zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno zbog bespravne gradnje na Murteru, u razgovoru za N1 istaknuo je da se zbog teškog psihofizičkog stanja na ispitivanju branila šutnjom.

Neda Livljanić ispitana je u USKOK-u oko 16 i 30. Njezin odvjetnik Krešimir Škarica u Dnevniku N1 otkrio je što joj se sve stavlja na teret i na kakvu su se obranu zasad odlučili.

“Mojoj branjenici se stavlja na teret zlouporaba položaja i ovlasti jer se sumnja da je poduzimala u okviru svojih ovlasti radnje koje nisu u skladu sa zakonom. Zauzeli smo stav da se ne smatramo krivim, ali nismo iznosili obranu jer se branjenica nalazi u teškom psihofizičkom stanju, stanju stresa zbog cijele situacije.

Procijenili smo da je tako najbolje. Sutra ide pred suca istrage gdje očekujemo da će biti predložen istražni zatvor. Istražni sudac će odlučiti o tome, a mi ćemo odlučiti hoćemo li iznijeti obranu ili ne.”

Na pitanje što očekuje sutra rekao je: “U odnosu na njeno stanje savjetovao sam da se brani šutnjom jer nismo u poziciji da imamo uvid u spis dok se ne očituje o krivnji.”

Napomenuo je da zbog osjetljivosti postupka i procesne faze ne može govoriti o meritumu djela inkriminacije, no potvrdio je da optužnica ide u smjeru izdavanja ilegalnih dozvola.

  • +6
Kamp investitora Zorana Pripuza na Murteru Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev

Što se tiče istražnog zatvora, očekuje da razloga neće biti: “Što se tiče mogućnosti bijega – toga nema; ponavljanje djela isto ne postoji jer više ne radi tamo, a što se tiče utjecaja na svjedoke smatram da se neće na to pozvati, ali istražni sudac će procijeniti.”

Podsjetimo, pet osoba uhićeno je u četvrtak na zagrebačkom i šibenskom području u akciji policije i Uskoka zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno zbog sumnji u nezakonitu gradnju kampova na otoku Murteru. Među osumnjičenima poduzetnici Zoran Pripuz i Dario Filipi.