Željko bajalica

'Bilo bi dobro da se Vučić ispričao zbog govora u Glini, ali...'

16.02.2018 u 13:00

Bionic
Reading

Nedavni posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj prokomentirao je i predsjednik Srpskog odbora za solidarnost Željko Bajalica, naglasivši kako emocije trebaju ostati po strani

Posjet srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, unatoč buri emocija koje je izazvao, dobro je došao i prilika je u kojoj je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović mogla pokazati spremnost za rješavanje problema dviju država.

Poruke su to predsjednika Srpskog odbora za solidarnost Željka Bajalice odaslane s današnje tiskovne konferencije u Šibeniku. Kako prenosi Šibenik.In, ono što se moglo iščitati iz Vučićevih i izjava Grabar Kitarović, po riječima Bajalice - ohrabruje.

'Mislim da se do realizacije danih obećanja može doći. Važno je naglasiti da je svaki razgovor po pitanju normalizacije odnosa dobar i da ga treba podržati', rekao je Bajalica i dodao kako je srpska zajednica posjet doživjela kao brigu za srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

Čelnik Srpskog odbora solidarnosti održao konferenciju o posjetu Aleksandra Vučića Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Kao Srbin u Hrvatskoj koji se zalaže za prava srpske zajednice i za ljudska prava u širem kontekstu, nadam se da će Srbija poštovati sve što je Vučić rekao i ispuniti sve što traži hrvatska manjina u Srbiji. To govorim zbog toga što bi bilo licemjerno da tražimo prava za srpsku zajednicu u Hrvatskoj, a da ne podržimo isto tako legalne i legitimne zahtjeve nacionalnih manjina u Republici Srbiji', poručio je.

Kazao je kako smatra da je u cijeloj priči pobijedio razum i volja dvoje predsjednika da učine dobro za svoju državu i narod.

  • +25
Aleksandar Vučić stigao je u Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Dotakao se i zahtjeva za isprikom, vezanih uz Vučićev govor u Glini, kazavši kako je on na neki način opravdan i legitiman.

'Međutim držim da je to na neki način osobni čin. Bilo bi dobro da je na neki način to napravio. No mislim da je važno koje je poruke Vučić poslao jer je istaknuo vjeru u bolju budućnost i kazao da bolja budućnost ne bi smjela imati nikakvih zapreka. To snažno podržavamo', zaključuje Bajalica.

Zaključio je kako je možda najbolje najteža pitanja ostaviti po strani da ne bi priječila pogled boljoj budućnosti.