STOPER U BORBI S VREMENOM

Bilić otkrio u kakvoj je situaciji Lovren

16.05.2012 u 16:20

Bionic
Reading

Izbornik Bilić je na prozivci u Zagrebu našao deset reprezentativaca i odveo ih na prvu fazu priprema u slovenski Čatež

Prvog dana službenih priprema za predstojeći Euro izbornik je našao svu šestoricu predstavnika MAXtv Prve lige te četvoricu 'legionara'. Uoči odlaska u Čatež Bilić je održao i konferenciju za novinare.

'Pripreme su nama zapravo počele čim smo izbacili Turke, a posebno nakon ždrijeba, ali sada kreću i službeno. Igrači su, naravno, u različitim situacijama, ali imamo dovoljno vremena i iskustva da im ujednačimo forme i u optimalnom stanju dočekamo prvu utakmicu protiv Iraca', kaže izbornik uoči svog drugog velikog natjecanja u trenerskoj ulozi.

Veliko okupljanje, ponovno u Zagrebu, imat će za vikend, a zatim reprezentacija kreće put Rovinja.

'Tada ćemo popuniti redove, a trebala bi nedostajati još samo četvorica. Pletikosa u utorak igra ruski 'playout'. Pranjić i Olić istoga dana igraju protiv Nizozemske, a početkom idućeg tjedna bi nam se trebao priključiti i Dejan Lovren koji je još u klubu.'

Kakva je situacija s Lovrenom, koji ima najtežu situaciju s ozljedom?

'Situacija, neću lagati, nije sjajna, ali je obećavajuća, priključit će nam se u ponedjeljak ili u utorak, a prema nekim liječničkim prognozama, vrlo brzo bi trebao početi s treninzima, što bi mu dalo mogućnost nastupa na Euru', izvijestio je Bilić, koji se veseli finalu Lige prvaka.

'Utakmica sezone, a mi tamo imamo dvojicu predstavnika. Od srca im želim da podignu pehar, a za takav uspjeh će morati igrati kao protiv Reala. Imaju malu prednost zbog domaćeg terena, ali ne smiju izgledati kao protiv Borussije u finalu kupa', završio je Bilić uoči puta za Sloveniju.