U SURADNJI S USKOK-OM

BiH policija uhitila tri krivotvoritelja

22.09.2015 u 11:14

Bionic
Reading

Tri osobe uhićene su u utorak ujutro na području Bosne i Hercegovine u koordiniranoj akciji koju pravosudna i policijska tijela te zemlje provode u suradnji s hrvatskim USKOK-om, potvrđeno je iz sjedišta Tužiteljstva BiH u Sarajevu

U akciji pod kodnim nazivom 'Art', koja je počela u 6 sati, u obje države policijski istražitelji na području Bosanske posavine počeli su privoditi osobe uključene u organizirani kriminal.

Kako se navodi, na području hrvatske istodobno se traga za osam osumnjičenih.

Prilikom pretraga koje je policija provela na području Hrvatske pronađena je određena količina krivotvorenih dokumenata, uključujući i krivotvorene službene policijske isprave.

Iz Tužiteljstva BiH navode kako je riječ o složenoj višemjesečnoj istrazi usmjerenoj prema više osoba u dvije države, koje su osumnjičene za organiziranje radi činjenja kaznenih djela i čitav niz kaznenih djela, odnosno krivotvorenje službenih isprava, putovnica, dokumenata kao i službenih iskaznica policijskih agencija.

Aktivnosti su dogovorene između Tužiteljstva BiH i USKOK-a na najvišoj razini, nakon čega je počela istraga u pravcu otkrivanja i razbijanja ove organizirane skupine.

Istražitelji iz BiH i Hrvatske u stalnom su kontaktu, a osobe lišene slobode u BiH bit će predane tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjera pritvora ili mjera zabrane kretanja u skladu sa zakonom.