KOMŠIĆ UPOZORAVA

BiH će tužiti Hrvatsku zbog Pelješkog mosta

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 05.01.2009 12:41
  • Objavljeno 05.01.2009 u 12:41
Željko Komšić

Željko Komšić

Izvor: tportal.hr / Autor: arhiva

Nastavi li Hrvatska gradnju mosta za Pelješac bez konzultacija s Bosnom i Hercegovinom ta će država zbog toga podnijeti tužbu Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu, ponovno je upozorio član Predsjedništva BiH Željko Komšić

"Bilo bi dobro da Hrvatska strana vodi računa o ovome i konzultira tijela BiH nadležna za vanjsku politiku, prije svega Predsjedništvo BiH. U protivnom, nama neće ostati puno izbora i morat ćemo tužiti Hrvatsku Međunarodnom sudu za pravo mora u Hamburgu", izjavio je Komšić u intervjuu što ga je u ponedjeljak objavilo bosanskohercegovačko izdanje Večernjeg lista.

Komšić je upozorio kako je rječ o podnošenju tužbe a ne o zahtjevu za arbitražu s obzirom da je Hrvatska, kako je ustvrdio, povrijedila Konvenciju Ujedinjenih naroda o pravu mora.

Takva je poruka, prema njegovim rječima, u dva navrata već prenesena i predsjedniku Vlade Hrvatske Ivi Sanaderu.

"On to zna i zato je daleko bolje da to pitanje rješimo međusobnim dogovorom a ne tužbama", kazao je Komšić dodajući kako se susjedima više neće dopustititi da ugrožavaju bosanskohercegovačke interese.

"Dosta je više dolazaka u ovu zemlju i raznih sastanaka na kojima se traži da mi popustimo i radimo protiv svojih interesa a za druge. Ovo vrijedi kako za predstavnike tzv. međunarodne zajednice, tako i za predstavnike susjednih zemalja", kazao je Komšić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!