ubrzanje dijagnostike

Beroš: Priprema se onkološka uputnica

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 06.05.2022 19:41
  • Objavljeno 06.05.2022 u 19:41
Vili Beroš

Vili Beroš

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u petak da su djelatnici Ministarstva zdravlja i HZZO-a dobili zadatak stvoriti onkološku uputnicu za ubrzanje dijagnostike i liječenja onkoloških bolesnika

Ministar Beroš sudjelovao je u petak poslijepodne online iz Zagreba na 8. Future Z kongresu, otvorenom jutros u Opatiji.

"Kad je riječ o prioritetnim listama čekanja unaprijedili smo sustav jer je sad moguće osim prioritetnog naručivanja za pojedini dijagnostički onkološki pregled, moguće naručivanje i za dijagnostičku obradu, što se do sad nije moglo", istaknuo je ministar.

Vili Beroš je ocijenio da je važno unapređenje liječenja onkoloških bolesnika, ističući da je do sad više puta navodio da će nakon pandemije covida-19 uslijediti epidemije onkoloških i mentalnih bolesti.

"Zbog toga sam sretan što je u mojem mandatu učinjen iskorak u vidu donošenja Nacionalnog strateškog okvir borbe protiv raka a slijedi izrada akcijskog plana", istaknuo je.

Planirana su i velika ulaganja u opremu za onkološke bolesnike te utemeljenje baze podataka svih onkoloških bolesnika, koja će doprinijeti poboljšanju ishoda liječenja, dodao je Beroš.

"Velik posao je pred nama, a mi ga se ne bojimo", zaključio je u online javljanju u program kongresa.

Na dvodnevnom Future Z kongresu, koji okuplja sve dionike zdravstvenog sustava, raspravlja se o trenutnoj situaciji u zdravstvenom sustavu i temama poput reforme zdravstva, praćenja ishoda liječenja, problema onkoloških i kardiovaskularnih bolesnika, stanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i informatizacije sustava.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!