podaci američkog cdc-a

Beroš: 99,5 posto preminulih od covida u zadnjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno. Još uvijek sumnjate u učinkovitost cjepiva?

02.07.2021 u 12:36

Bionic
Reading

Ministar zdravstva Vili Beroš putem Twittera se osvrnuo na podatke o učinkovitosti cjepiva, a svoju objavu započeo pitanjem 'Još uvijek sumnjate u učinkovitost cjepiva protiv COVID-19?'

Svoju najnoviju objavu na Twitteru ministar zdravstva Vili Beroš započeo je pitanjem 'Još uvijek sumnjate u učinkovitost cjepiva protiv COVID-19?'. U nastavku je objavio je preliminarne podatke američkog CDC-a (Centra za kontrolu zaraznih bolesti) prema kojima 99,5 posto preminulih osoba u zadnjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno.

Beroš je na Twitteru napisao:

'Još uvijek sumnjate u učinkovitost cjepiva protiv COVID-19? Vjerujte dokazanim činjenicama: prema preliminarnim podacima američkog @CDC 99,5% preminulih osoba u zadnjih šest mjeseci nije bilo cijepljeno protiv COVID-19! Još jedan dokaz da cjepiva mogu spriječiti smrt od COVID-19.'

Govoreći na konferenciji za medije Nacionalnog stožera, Beroš je danas rekao kako je cijepljenje najvažniji zdravstveni projekt u ovom trenutku.

'Prolazno vrijeme u lipnju nije zadovoljavajuće. Prošle jeseni mnogi su nas kritizirali da nismo upozoravali na mogućnost zaraze i na ono što nas može dočekati svaku jesen. Mislim da smo dosta upozoravali, želim ove godine potpuno jasno reći da je sada pravo vrijeme kada moramo gledati na jesen i dati odgovor na pitanja na koje nismo imali odgovor lani. Imamo rješenje, to je cijepljenje'.

  • +5
Nacionalni stožer za civilnu zaštitu Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

'Već jutros sam rekao da američki Centar za prevenciju bolesti otkrio da 95 posto preminulih od covida nije bilo cijepljeno. Porast zainteresiranosti nije moguće postići 'podmićivanjem'.

Cjepivo nije upitan proizvod koji treba fino zapakirati i plasirati na tržište, to je najvredniji znanstveni projekt, najvredniji poklon našim građanima i alat za povratak na staro normalno', rekao je Beroš.