predstavlja ga plenković

Beroš na saslušanju na saborskom odboru u četvrtak u 8:30

29.01.2020 u 10:38

Bionic
Reading

Kandidat za novog ministra zdravstva Vili Beroš bit će predstavljen Saboru u najbržem mogućem vremenu, a njegovo 'saslušanje' na saborskom odboru zakazano je za četvrtak ujutro

Sjednica saborskog Odbora za zdravstvo zakazana je za četvrtak za 8:30, potvrdila je za tportal predsjednica tog tijela Ines Strenja.

Beroša će na odboru predstaviti premijer Andrej Plenković, nakon čega će članovi odbora, ali i drugi zainteresirani zastupnici Berošu moći postavljati i pitanja.

Podsjetimo, intencija Vlade je da se zamjena u jednom od najvažnijih resora odradi što prije. Plenković je oko imenovanja već dobio podršku HDZ-ova stranačkog Odbora za zdravstvo i užeg vodstva stranke.

Što se pak tiče same procedure u Saboru, prema saborskom Poslovniku, ako se usred mandata mijenja ministar, o novom kandidatu raspravlja se samo na matičnom odboru.

Novog ministra, prema Poslovniku, na saborskom odboru predstavlja premijer, a nakon toga članovi odbora, ali i drugi zastupnici imaju pravo postavljati pitanja kandidatu.

O novom ministru ne raspravlja se na plenarnoj sjednici, već se na njoj samo glasa. Za potvrdu ministra vladajućima treba 76 ruku.