AKTUALNI SAT U SKUPŠTINI

'Bernardiću, mlad si, bit ćeš gradonačelnik kad ja umrem!'

24.07.2014 u 11:25

Bionic
Reading

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, najavio je da će njegova lista za parlamentarne izbore biti identična onoj s kojom je izašao na lokalne izbore, odnosno da će biti sastavljena od stručnjaka. Tko će biti na njoj, nije precizirao, a priliku za besplatnu promociju iskoristio je na aktualnom satu Gradske skupštine odgovarajući Andriji Mikuliću (HDZ) koji je ga je povezao s HSS-ovcem Emilom Turkom, dugogodišnjim pročelnikom za poljoprivredu

Za pola svojih pročelnika ne znam u kojoj su stranci niti ih to pitam. Zato sam dobio izbore! Isto će Hrvatskoj biti ponuđeno za godinu i pol. U Hrvatskoj 87 posto ljudi nije u strankama i meni je iz riti u glavu došlo da mogu napraviti nešto za njih', kazao je Bandić napominjući da shvaća zastupnike jer je i sam bio vojnik partije, no da ipak treba više biti svoj. Opleo je gradonačelnik po šefu zagrebačkog SDP-a Davoru Bernardiću trljajući mu na nos neuspjehe Vlade i pozivajući ga da ga prijavi DORH-u i USKOK-u ako ima za što. Bandiću je Bernardić dignuo živac jer je kazao da je s 2500 eura po metru četvornom preplaćeno zemljište potrebno za produženje Branimirove ulice u Sesvetama.

'Sreća pa postoje snimke koje dokazuju da ste vi na Branimirovoj održali presicu i kazali da ste protiv tog 'crvuljka'. Mlad ste i perspektivan političar. Bit ćeš gradonačelnik kad ja umrem. Nemojte to raditi bez ijednog papira. Mogli ste se informirati u Uredu za imovinsko-pravne poslove prije nego što ste održali presicu', sipao je paljbu Bandić, da bi potom nastavio udarati po Vladi.

'Smanjili su plaće dužnosnicima za šest posto. Nemaju hrabrosti svima rezati i otići će s vlasti podvijena repa, a neće se pamtiti da su išta napravili', kritizirao je Bandić

Na pitanje Nenada Matića (HSS) kada će se konačno završiti stadion u Maksimiru, gradonačelnik je odgovorio da sada u obzir dolazi samo natkrivanje sjeverne i zapadne tribine te stavljanje poslovnih prostora ispod 'sjevera' u funkciju, 'jer jedino to korespondira s vremenom'.

'Stadion je moj najveći poraz! Nisam ga projektirao, naslijedio sam ga. On nije ni Sljeme ni Bundek ni fontane, jer ja što započnem - to i završim. Ako uspijemo natkriti te dvije tribine i rekonstruirati krov Doma sportova za Univerzijadu, bit će to uspjeh. Trenutno imamo važnijih stvari od stadiona koje moramo završiti: kongresni centar, tramvaj do zračne luke…', ustvrdio je prvi čovjek Grada.

Andriju Mikulića (HDZ) zanimalo je u čijem su vlasništvu parcele na kojima se planira graditi spalionica i Centar za gospodarenje otpadom u Resniku, uz dodatak da su Gradski odbor i Vijeće gradske četvrti protiv toga da sve to nikne kod njih.

'Parcele jugoistočno od ZOV-a su mješovite namjene. Osam hektara je u žici ZOV-a, a ostalo ćemo otkupiti po najpovoljnijim cijenama, i to koliko nam bude trebalo. Mišljenje Vijeća nije obvezujuće za Gradsku upravu i gradonačelnika', podsjetio je Bandić Mikulića.

Margaretu Mađerić (HDZ) zanimalo je kada će potpisati kolektivni ugovor s djelatnicima u predškolskim ustanovama i kulturi, oko sedam tisuća njih.

'Moram vas podsjetiti da su oni odbili potpisati ugovor. Ono što se ne može tolerirati je to da dijelimo ono što nismo zaradili i da toleriramo nerad. Kada se toga riješimo, bit ćemo kao Švicarska, Njemačka ili Japan', zaključio je Bandić.

343830,343680,342719,340842