SLOBODNI GOVOR

Bernardić: Plenkovića je načeo Horvat, a dokrajčit će ga Paladina

23.03.2022 u 11:13

Bionic
Reading

Davor Bernardić (Socijaldemokrati) upozorio je danas u Saboru na „zabrinjavajuće“ izjave novog ministra graditeljstva Ivana Paladine da će obnova trajati šest godina, da se razmatra okrupnjavanje javne nabave, da će ovaj tjedan inzistirati na raspisivanju novog natječaja za ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba, iako je natječaj već raspisan i javili se kandidati koji ispunjavaju uvjete

Postavlja se pitanje zašto će inzistirati na novom natječaju, kazao je Bernardić pa zaključio: „zato jer će vjerojatno izabrati nekog svoga s kim može dogovarati javnu nabavu“.

Plenkovića je načeo Horvat, a dokrajčit će ga Paladina, ustvrdio je.

Miro Bulj (Most) referirao se na neslužbenu informaciju da na dijelovima bespilotne vojne letjelice koja je pala na zagrebački Jarun, nije bilo tragova eksploziva, pa prozvao nadležne za ponašanje u toj situaciji. „Nije dobro top ganovski se ponašati u ovim situacijama, oblačiti jakne, stavljati naočale i i glumiti Toma Cruisea, ovo nije vrijeme glume nego vrijeme nacionalne ugroze, ugroze naše ekonomije“, naglasio je.

Dragana Jeckov (SDSS) poručila je kako njen Klub dijeli zabrinutost javnih prijevoznika zbog (ne)prilika u kojima se nalaze te drži da im treba pomoći. Javni prijevoznici traže mjere da se sačuva taj prijevoz, pristup gorivu bez ograničena, ažurnije potpisivanje ugovora o javnoj usluzi sa županijama, produžavanje mjera za očuvanje radnih mjesta, navela je zastupnica.

Nakon više mjeseci, svi zastupnici od srijede ponovno mogu zasjedati samo u Sabornici, naime, zbog epidemioloških mjera uvjetovanih koronavirusom, do sada su zasjedali iz pet dvorana, a u Sabornici ih je mogao biti 71 od 151.