O BOGOVIMA I LJUDIMA

Bernardić Bandiću: Niste Božji izaslanik

  • Autor: Vedran Brkulj
  • Zadnja izmjena 26.04.2012 13:16
  • Objavljeno 26.04.2012 u 11:25
Milan Bandić i Davor Bernardić

Milan Bandić i Davor Bernardić

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Antonio Bronic/PIXSELL

'Izjava 'Bog će vas kazniti' nije primjerena za Skupštinu. Gradonačelniče, vi niste Božji izaslanik i ne znate koga će ili neće Bog kazniti', kazao je predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić gradonačelniku Milanu Bandiću na aktualnom satu nakon što je zastupnici Ivani Mlinar Horvat (SDP) replicirao na pitanje vezano uz vrtiće

Nju je, naime, zanimalo kako misli omogućiti da svako dijete u 2013. godini bude upisano u vrtić, s obzirom da svake godine ostane neupisano između 1000 i 1500 djece, te zbog čega roditelji dobivaju uplatnice s dugovanjima iz prošle godine kada se Skupština i gradonačelnik nisu mogli dogovoriti oko cijene.

'Ja sam tako dobila uplatnicu s dugovanjem od 7500 kuna', ustvrdila je Mlinar Horvat, na što joj je Bandić odgovorio da je licemjerna.

'Primate 15.000 kuna i plaćate vrtić isto kao što plaća 38.000 ljudi čija su primanja ispod šest tisuća kuna. To je licemjerno jer je ova skupština pristala na imovinski cenzus kada je prijevoz u pitanju, ali nije kada su vrtići. Od mene očekujete da ja riješim problem koji ste vi napravili. Solidarnost i socijalna pravda pali su na ispitu u Zagrebu.

Subvencije za vjerske i privatne vrtiće su izjednačene i Grad to godišnje košta 30 milijuna kuna. Nitko neće ostati ispod crte, a otvaranjem malih vrtićkih skupina i gradnjom vrtića to ćemo omogućiti', kazao je Bandić zastupnici Mlinar Horvat, dodavši da će je Bog kazniti zbog licemjerstva.

Stanka Gačića (HDZ) zanimalo je je li Gradska uprava zakasnila s prijedlogom za rezanje plaća 10.500 zaposlenika koji ih primaju iz gradskog proračuna.

'Znate li koja je razlika između dobrog i lošeg konja?, retorički je Bandić upito Gačića. 'Ne znate? E pa razlika je jer dobar ima sto mana, a loš samo jednu – neće da vuče. Volio bih da ste vi prije nove godine bili taj koji je ustvrdio da ne možemo više živjeti na veresiju. Ali niste, ni vi ni ova vlada ni ona prije nje. Mi smo prvi u Hrvatskoj krenuli s rezanjem. Još od 2008. godine upozoravam da će se dogoditi ovo što se sada događa.

Ukoliko se mi u Gradu i u Zagrebačkom holdingu (ZGH) ne trgnemo, doći će u pitanje isplata plaća zaposlenih. Za iduću Skupštinu pripremit ću materijale iz kojih će biti vidljivo koliko smo kranova u gradu mogli imati više da Skupština nije stopirala projekte. Zamijenili smo uloge, Skupština je postala uži kolegij gradonačelnika', ustvrdio je Bandić

Sinišu Markulina (HSS) zanimalo je zašto je Bandić potpisao pismo namjere sa Zagrebačkom bankom prema kojem se u projektu Paromlinska predviđa šoping centar proširen na postojeće gradsko parkiralište, gdje bi se trebao preseliti autobusni terminal. Riječ o investiciji vrijednoj desetke milijuna eura, o kojoj je tportal.hr pisao prije nekoliko dana.

'To je samo pismo namjere i ništa više, a što u njemu točno piše, dobit ćete pa ćete moći vidjeti. Neću nikom ništa ustupiti jer to nije moje. Ako nekoga treba 'oženiti', onda su to banke jer one imaju novca. Bio bih sretan da mi i ostale banke dođu s projektima vrijednima sto milijuna eura. U pismu ništa nije prejudicirano', odgovorio je gradonačelnik.

Alen Ostojić (HSLS) želio je znati je li točno da je ZGH donio odluku o ukidanju službe Hitne medicinske pomoći na Jarunu.

'Nikakva odluka nije donesena. Nadležna podružnica razmatra racionalizaciju poslovanja u tom segmentu, ali ne nauštrb građana', zaključio je predsjednik Uprave ZGH Ivo Čović.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi