'neslana šala'

Belgijski premijer tužio novinara koji je pozvao na njegovo ubojstvo

16.05.2024 u 19:12

Bionic
Reading

Belgijski premijer Alexander De Croo podnio je prijavu protiv radijskog novinara koji je u srijedu pozvao na njegovo ubojstvo, objavio je premijerov glasnogovornik Barend Leyts.

“Alexender De Croo podnio je prijavu protiv voditelja koji je pozvao da ga se ustrijeli”, objavio je u četvrtak na društvenoj mreži X glasnovornik Barend Leyts.

Voditelj lokalne radio postaje Waregem1 pozvao je u srijedu navečer tijekom svoje emisije na ubojstvo belgijskog premijera nakon što je pokušano ubojstvo slovačkog premijera Roberta Fica.

  • +4
Atentat na Roberta Fica Izvor: Profimedia / Autor: AFP

“Izgleda da će se izvući. Krivac je uhićen”, rekao je taj voditelj, čije ime belgijski mediji ne navode, o pokušaju ubojstva slovačkog premijera. “Svima onima koji razmatraju pucati na premijera Alexndra De Crooa, ali se ne usude zbog osiguranja oko njega, poručio bih - vidite da je moguće. Čak bih rekao - samo naprijed”, nastavio je voditelj.

Belgijski mediji navode da je ta “neslana šala šokirala brojne slušatelje”.

Šef radio postaje Ludo Daelman rekao je da se radi o lošoj šali, koja je loše protumačena i tvrdi da voditelj nije imao nikakvu namjeru poticati na nasilje.

“Razgovarao sam s njim i bio je šokiran da su njegove izjave protumčene na taj način. Na kraju krajeva, komičari se stalno šale na takav način”, rekao je Daelman, kako prenosi list HLN.

sve osim nogometa

Učitavanje...