bez drame

Bauk o propasti dogovora s Možemo!: Ovako ćemo postići bolji rezultat

22.03.2024 u 19:18

Bionic
Reading

Propast pregovora SDP-a i Možemo! o točkastoj koaliciji kratko je večeras komentirao i Arsen Bauk. Prethodno, Sandra Benčić potvrdila je da dogovora nema zato što je Možemo! tražio četiri ulazna mjesta u sve četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste, a SDP im je ponudio dva ulazna mjesta

Bauk je izvijestio da su 'završeni' razgovori s kolegama iz stranke Možemo oko zajedničkog izlaska u četiri izborne jedinice. 'Na kraju je zajednički zaključeno i dogovoreno da i u te četiri izborne jedinice izađemo u dva bloka, a ne kao što je bilo razgovora o točkastoj koaliciji', kratko je dodao.

Bauk je rekao i da su ocijenili da će na taj način postići bolji izborni rezultat. 'Ocijenili smo da ćemo na taj način postići bolji rezultat i da je to bolje za naš zajednički interes, a to je skidanje HDZ-a s vlasti', zaključio je Bauk.

Novinari nisu imali nikakvih pitanja.

Netom prije Bauka, izvanrednu presicu imala je i kandidatkinja Možemo! za premijerku Sandra Benčić. Ona je kazala da su pregovori propali zbog nesuglasica oko ulaznih mjesta u četiri izborne jedinice u kojima bi imali zajedničke liste. Najavila je da će stranke odvojeno na izbore u svim izbornim jedinicima.

Po njenim riječima, pregovori su išli u korektnom tonu i oda odluka neće utjecati na postizbornu suradnju SDP-a i Možemo!. 'No hard feelings', kazala je.

Možemo i SDP objavili su 1. ožujka da pokreću pregovore o 'točkastoj' koaliciji u četiri izborne jedinice kako bi se izborili za dodatne mandate u jedinicama u kojima lijeve političke opcije tradicionalno slabije stoje i tako došli do "za Hrvatsku poželjne smjene vlasti".