verbalno prepucavanje

[FOTO/VIDEO] Bauk o Orešković i Puljak: Evo, sad su dobile dodatnu medijsku pozornost, u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao

01.10.2020 u 11:42

Bionic
Reading

Arsen Bauk u Hrvatskom je saboru komentirao kako doživljava napade predsjednika Zorana Milanovića na saborske zastupnice Daliju Orešković i Marijanu Puljak

Na novinarski upit kako doživljava napade predsjednika Zorana Milanovića na saborske zastupnice Marijanu Puljak i Daliju Orešković, SDP-ov Arsen Bauk je rekao:

'Isto kao što doživljavam njihove napade na njega. Dakle meni je malo čudno to da zastupnici opozicije koji su u opoziciji Vladi, ne predsjedniku, idu tamo kamo idu ministri i uopće to ne spomenu. Nego spomenu predsjednika RH.

Prema tome, to je politička utakmica s nekim potezima koji su meni, barem sa strane kolegica, potpuno neshvatljivi. Ali to je njihovo pravo da na takav način djeluju. Evo, sad su dobile dodatnu medijsku pozornost, u čemu im je predsjednik svesrdno pomogao', rekao je Bauk, prenosi N1.

Dalija Orešković je, podsjetimo, kazala kako je nju na čelo Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa imenovala Vlada, tj. većina u Saboru, ne tadašnji premijer Milanović, stoga joj nije jasno zašto Milanović govori kako ju je on imenovao na tu poziciju. Bauk je pojasnio.

'Zato što je tadašnji premijer bio predsjednik stanke koja je držala većinu u Saboru i bez političke odluke te stranke ona sigurno ne bi bila izabrana. Ne znam treba li vam to nacrtati. Predsjednik HDZ-a, koja je najveća stranka u Saboru, predsjednik je Vlade Plenković i sasvim sigurno bez političke odluke te stranke ne bi ni gospođa Novaković mogla biti izabrana, je li tako?

O Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa u tajnom su glasanju u prošlom sazivu odlučivali samo članovi parlamentarne većine i njihovim glasovima izbrana je Novaković. Zašto mislite da je bilo drugačije kad je izabrana gospođa Orešković? Mislim da se ona pravi malo ovako, kao da ne zna na koji način je došlo do odluke o njenom izboru', zaključuje Bauk.

Izjava za medije Arsena Bauka Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL