SKANDALOZNO KADROVIRANJE

Bauk: Holy je podnijela dio odgovornosti za Kalamburu

27.04.2012 u 11:55

Bionic
Reading

Ministrica Mirela Holy je već podnijela dio odgovornosti u slučaju imenovanja Uskokove optuženice Sanje Kalambure, budući da je povukla određene poteze i prestala komentirati taj slučaj, kazao je o svojoj kolegici ministar uprave Arsen Bauk uoči sjednice Vlade

Na novinarsko pitanje je li to dovoljno, Bauk je rekao da misli da jest. Baukovu izjavu poslušajte ovdje

Podsjetimo, Sanja Kalambura je prošli četvrtak dobila posao šefice Fonda za zaštitu okoliša na temelju dobre vjere ministrice Mirele Holy i potvrde da se protiv nje ne vodi kazneni postupak. Kako je USKOK u veljači protiv nje podnio optužnicu, Ministarstvo pravosuđa početkom ovog tjedna poslalo inspekciju na Općinski kazneni sud gdje je utvrđeno, tvrdi glasnogovornik Dražen Kevrić, da je potvrda pogrešno izdana jer je službenica suda 'zametnula ključni kartončić'.

Prije ovakvog raspleta Holy se kategorički klela u nevinost osobe za koju je znala da je Uskokova optuženica u aferi Fimi media, ali je umjesto da inzistira na daljnjoj provjeri kod pravosudnih tijela, ministrica je odlučila vjerovati isključivo odvjetniku gospođe Kalambure koji ju je uvjerio kako će sud odbaciti spomenutu optužnicu, što se pokazalo kao skandalozan gaf. 'To je možda moja greška, ja na sebe preuzimam odgovornost i ja stojim iza Sanje Kalambure', gorljivo je branila svoj izbor Mirela Holy. Sad kad javnost želi čuti kakvu će posljedice zbog kadrovskog gafa snositi, ministrica se izbjegava jasno očitovati.