VLADA NA LJETOVANJU

Banske dvore čuvaju Šuker i Čobanković

Jadranka Kosor sa sinom Lovrom

Jadranka Kosor sa sinom Lovrom

Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic / CROPIX

Dva najkršnija hrvatska ministra - Ivan Šuker i Petar Čobanković - vodit će državu sljedeći tjedan. Njih dvojica, naime, ostali su dežurni u Vladi dok se premijerka i ostali ministri odmaraju, uglavnom negdje na Jadranu

Iako je premijerka Jadranka Kosor još u lipnju najavila da je 'ministrima zabranila godišnje odmore' jer moraju cijelo ljeto raditi na provođenju ekonomskih mjera, ipak ih je pustila nekoliko dana nakon proslave Oluje da napune ventile.

Premijerka će kratki odmor tradicionalno provesti u Bolu na Braču.

No, Vlada nikada ne ostaje prazna - svako ljeto dok se premijer(ka) i većina ministara odmaraju, netko od njih preuzima kormilo. Najčešće se radi o nekom od potpredsjednika Vlade.

Ove godine dežurni su potpredsjednici Ivan Šuker i Petar Čobanković. Ministar financija već je od petka 'na dežurstvu', a u ponedjeljak mu se pridružuje i ministar poljoprivrede,  koji se vraća s odmora na Braču.

Dežurstvo u Vladi zapravo ne podrazumijeva konkretan posao. U to se vrijeme ne održavaju sjednice, ali netko ipak mora ostati na Markovu trgu da bi koordinirao tekuće poslove ili reagirao ako se dogodi nešto neplanirano.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi