smjena na internetu

Banožić uklonjen s web stranica Vlade, na MORH-ovim još uvijek ministar

13.11.2023 u 12:26

Bionic
Reading

Hrvatskom saboru iz Vlade je dostavljeno izvješće o razrješenju ministra obrane Marija Banožića, a ubrzo je 'uklonjen' i s web stranica Vlade

Na saborskim je stranicama danas i službeno objavljeno Vladino izvješće o razrješenju Marija Banožića s mjesta ministra obrane, a očekuje se da će ovaj tjedan Saboru stići i prijedlog novog kandidata za ministra.

Izvješće o razrješenju by Tportal.hr on Scribd

Onaj sad već bivši, Banožić, više se ne spominje ni na web stranicama Vlade, gdje je među članovima Vlade naveden Zdravko Jakop, i to u funkciji državnog tajnika koji upravlja Ministarstvom obrane.

Banožić se još uvijek, doduše, kao ministar obrane navodi na web stranicama samog MORH-a.

U međuvremenu, premijer Andrej Plenković započeo je konzultacije oko kandidata za novog ministra. Na sastanak u Banske dvore stigla su dva potpredsjednika Vlade – ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te posebni savjetnik premijera za pitanja obrane i bivši ministar obrane Damir Krstičević.

S druge strane Markova trga, iz Sabora su na sastanak došli potpredsjednik Sabora i ujedno HDZ-ov politički tajnik Ante Sanader, potpredsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a 'Dr. Franjo Tuđman' Mario Kapulica, kao i glavni tajnik HDZ-a i saborski zastupnik Krunoslav Katičić.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'