podrška u osijeku

Banožić: 'Svemu onome što je protiv Kolinde Grabar-Kitarović jednostavno nije mjesto u HDZ-u'

15.12.2019 u 19:13

Bionic
Reading

Ministar državne imovine Mario Banožić osvrnuo se na činjenicu da premijer Plenković nije došao na skup u Osijeku te je rekao kako je cijela garnitura HDZ-a uz aktualnu predsjednicu, iako možda danas nisu u Osijeku

"Naravno da premijer daje potpunu podršku Grabar-Kitarović, kompletan HDZ je ovdje danas, iako oni nisu s nama danas", rekao je Banožić za N1.

Potom je dodao kako predsjednički kandidat Miroslav Škoro pokušava Mostovim modelom doći na vlast i ispuniti privatne političke interese.

"Anketa ima raznih, ono što bih htio naglasiti jest da je jedna igra u pitanju, koja se ne događa prvi puta na političkom terenu. Mi smo sličnu igru imali kada su bili zadnji parlamentarni izbori", rekao je za N1.

"Kada vidimo da su pojedini ljudi koji su gospodarstvenici, koji su ovdje načeli politiku na način da bi je željeli privatizirali, to uspjeli napraviti s Mostom, upravo dovodeći Vladu u jedno pitanje hoće li igrati kako oni kažu ili ne. Ta se sada igra događa na političkom terenu kao što su predsjednički izbori."

"Vrlo je jasno da Miroslav Škoro ovim modelom, kao što je Most dolazio na vlast, pokušava zauzeti politički prostor i privatizirati nečije interese u Republici Hrvatskoj", kazao je ministar Banožić.

Što se tiče stranačke podrške te želi li možda Miroslav Škoro razjediniti HDZ, rekao je sljedeće:

"Ovo što vidite večeras, dvije i pol tisuće ljudi, to ne može napraviti niti jedna stranka u Republici Hrvatskoj i definitivno pokazuje jedinstvo."

  • +13
Osijek: Predizborni skup predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

"Mislim da je sad svima jasno što se to događa i svi oni koji budu protiv Kolinde Grabar-Kitarović za mene nisu članovi HDZ-a i vjerujem da sutra neće niti biti u članstvu."

Upitan kako bi reagirao kada bi Ivan Penava bio protiv, Banožić je rekao kako je Penava već nekoliko puta jasno rekao tko je njegova kandidatkinja.

"Ivan Penava je jasno i glasno nekoliko puta rekao tko je njegova kandidatkinja za predsjednika - Kolinda Grabar-Kitarović. Tako da tu nema dvojbe na ovu temu."

Na pitanje hoće li biti "čišćenja" nakon ovih izbora, rekao je sljedeće:

"Pa ja mislim da sam sad najavio da je svemu onome što je bilo kontra kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović jednostavno nije mjesto u HDZ-u. Jedinstvo HDZ-a čine njegov statut i njegove strukture. Tko god to ne može prihvatiti, mislim da mora ići."

  • +12
Kolinda Grabar-Kitarović na predizbornom skupu u Slavonskom Brodu u subotu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL