zatražili dokumentaciju

Bandićevci: Raščistit ćemo dimnu zavjesu politikantskih poteza nad poslovanjem Holdinga

20.10.2021 u 12:30

Bionic
Reading

Stranka Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti i njezin Klub u Gradskoj skupštini poručili su u srijedu da su odlučili raščistiti politikantskim potezima navučenu dimnu zavjesu nad poslovanjem Zagrebačkog holdinga, zbog toga čega su od Uprave Holdinga zatražili dokumentaciju

Na taj će način zastupnici u Gradskoj skupštini Grada Zagreba te zainteresirana javnost steći uvid u stvarno stanje koje je sada premet politiziranja, mistificiranja, zlonamjernog tumačenja i navijačkog naklapanja", naveli su u priopćenju.

Stranka BM 365 i njezin Klub gradskih zastupnika zatražili su dokumentaciju vezanu uz izdavanje obveznica Holdinga od 300 milijuna eura iz 2007. godine, Prospekt za izdavanje navedenih obveznica te dokumentaciju iz koje je, kažu, vidljivo na što su potrošena prikupljena financijska sredstva.

Također, traže i revizorska izvješća ili dijelove izvješća vezana za iste obveznice za razdoblje od 2008. nadalje, kapo i zapisnike iz 2008. i 2013. o primopredaji dužnosti tadašnjih predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića i Ive Čovića.

Zahtijevaju i da im se dostave ugovori i dokumentacija vezani uz sklapanje i realizaciju namjenskog kredita EBRD-a u iznosu od 60 milijuna eura koji je sklopljen 2008., te sve podatke o novoizgrađenoj vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži, a isto tako i o rekonstrukciji vodovodne i kanalizacijske mreže u Zagrebu od 2000. godine do danas.