AKTER BROJIH AFERA

Bandić želi Kikaša za financijskog savjetnika

24.04.2009 u 08:49

Bionic
Reading

Slobodana Ljubičića, bivšeg šefa Holdinga, Milan Bandić bi, šuška se po gradskim kuloarima, ponovno želio za suradnika u svome timu u Uredu gradonačelnika, ako opet pobijedi na izborima

ZAGREB - Ljubičiću, akteru mnogobrojnih afera koji je 'pao' ljetos zbog banalnog razloga - objave anonimnog pisma protiv bivšeg premlaćenog direktora Zagrebačkih cesta Igora Rađenovića na stranicama Holdinga - trebala bi, prema izvorima Večernjeg lista, u novoj Bandićevoj križaljci Poglavarstva pripasti funkcija savjetnika za financije.

Poznato je već da Bandić kani nakon izbora zaposliti i Žarka Maričića, bliskog Slobodanu Ljubičiću, ranije zaduženog za vođenje ključnih gradskih projekata, također kao svog savjetnika. Stoga ne čudi ni informacija da bi gradonačelnik, blago rečeno, želio rehabilitirati i Slobodana Ljubičića.

'Dajte, molim vas! Nemojte biti neozbiljni i loviti me po hodnicima. Vrijeđate instituciju gradonačelnika', razljutilo je danas pitanje o Kikaševu povratku u gradsku upravu gradonačelnika Milana Bandića, piše Večernji list. Za razliku od prvog čovjeka metropole, Slobodan Ljubičić bio je rječitiji o svojim planovima.

'Takva će odluka u prvom redu ovisiti o onome tko će biti gradonačelnik', kazao je bivši Bandićev čovjek od povjerenja. Slobodan Ljubičić je do 17. svibnja na rodiljskom dopustu, a nakon toga mu u Holdingu, s kojim je sporazumno prekinuo radni odnos, teče i mjesec dana otkaznog roka.

'Nisam bez mogućnosti biranja. Imam ih na stotine, ali mislim da ću na kraju ipak biti sam sa sobom', dodao je Ljubičić sugerirajući da razmišlja o privatnom biznisu.

Može se naslutiti da je razočaran zato što ga se gradonačelnik Milan Bandić nakon premlaćivanja Igora Rađenovića odrekao jer se Ljubičića spominjalo kao naručitelja batinanja.

'Povrijeđen sam jer me se povezivalo s napadom na Igora Rađenovića, a ja s time nisam imao nikakve veze', objasnio je Kikaš. Istraga o tom slučaju govori mu u prilog, a Rađenovićevi napadači još šute o nalogodavcu.