UZ ODOBRAVANJE GRAĐANA

Bandić u četiri sata obišao sedam tržnica i buvljak

25.05.2009 u 08:06

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju je u samo četiri sata uspio obići čak sedam tržnica i Hrelić, najveći buvljak u državi

Prizor je svugdje bio isti: poput rock zvijezde, praćen burnim pljeskom i povicima lokalnih SDP-ovaca, ali i građana, ulazi u 'arenu', javlja Večernji list. Dok se on rukuje i pozdravlja, njegov tim dijeli lopte i majice.

Svatko ima potrebu nešto reći najpopularnijem sugrađaninu. Manjina mu iza leđa govori 'lopove', a većina ga hrabri – 'predsjedniče (!), samo dalje'. Zaustavljaju ga i mole za zajedničku fotografiju. Uvijek pristaje. Pravi se da to čini reda radi, ali on u tome uživa. Kao i kad mu ljudi prilaze i nešto žicaju – jedan bi novi asfalt u ulici, drugi bi upisao dijete u vrtić...

On kaže sve će biti u redu, javite se mom timu, a popis želja i brojeve telefona na papirićima zapisuje Stipe Zeba, šef kabineta. Što ste sve danas obećali, pitali smo ga. 'Ništa nisam obećao. Zeba je sve zapisao, gradske službe odradit će posao', tvrdi Bandić. Kaže da je na tržnicama kupio tek malo voća i krastavce te ide spremati ručak.

'Spremit ću teleći ragu i ramstek. Ja sam Mozart u kuhinji!' skromno će Bandić. Napise u medijima u kojem je otkriveno da je prošle godine svoju burmu zamijenio pečatnjakom s dijamantom čija bi vrijednost mogla biti oko 60.000 kuna, nazvao je glupostima. 'Prsten mi je poklonila supruga. Kupila ga je prije 14 godina, a stajao je oko 800 tadašnjih maraka. Danas bi to bilo oko tri i pol tisuće kuna', objasnio je.