ZADNJI PREDIZBORNI SKUP

Bandić sada 100 posto uvjeren u pobjedu

23.12.2009 u 22:13

Bionic
Reading

Na posljednjem predizbornom skupu predsjedničkog kandidata Milana Bandića na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu okupilo se više od 5.000 ljudi. Je li to zbog Bandića ili zbog glazbenih zvijezda koje Bandić vodi za sobom po Hrvatskoj i BiH posljednjih 36 dana, doznat ćemo u nedjelju

Glavni zagrebački trg počeo se puniti oko 19 sati, kada su atmosferu podizali Ćiro Gašparac, klapa Intrade, Kićo Slabinac i Boris Novković stihovima poput 'druže Tito na onome svijetu, evo Slobe nosi ti štafetu', 'od dvora do dvora nigdje takvog lopova' te 'mi smo jači i od sudbine, nama nitko ništa ne može'...

Do 21.30 Trg je već bio preplavljen uglavnom srednjoškolcima koji su na prvu pjesmu Prljavog kazališta pripremili i bakljadu, a publika je bila opremljena zastavama ili pak odjevena u crvene vjetrovke s natpisom: 'Milan Bandić - hrvatski predsjednik'.

Prema policijskom izvješću, okupilo se najmanje 5 tisuća ljudi, a neki su govorili i o 10 tisuća. U svakom slučaju, publika je bila znatno brojnija nego, primjerice, na jučerašnjem skupu SDP-ovca Ive Josipovića na koji je došlo oko 2 tisuće ljudi.

Koncert je prekinulo 'ukazanje' Bandića, što je dio publike razočaralo do te mjere da je netko iz prvih redova bočicom soka, koja također nosi Bandićev predizborni slogan, pogodio pjevača Mladena Bodaleca. No on je ubrzo dobio priliku za 'osvetu'.

Bandić je utrčao na pozornicu i rekao: 'Sad sam siguran da ćemo u nedjelju pobijediti za bolju Hrvatsku. Uživajte!' Zatim je s Bodalecom, svojim suradnicima i hostesama počeo prema publici 'šutirati' stotinjak nogometnih lopti s, naravno, prigodnim sloganom.

Dok se publika grebala za lopte, Bandić je 'lupio petama' i nakratko zapjevao 'evo sve za Hrvatsku'. U obraćanju novinarima rekao je da mu je drago što je posljednjih deset godina 'potrošio na Zagrepčane'.

'Večeras sam sto posto uvjeren da ćemo u idućih deset godina ja i moji sugrađani i dragi državljani izgraditi europsku i uspješnu Hrvatsku', rekao je Bandić i 'na milost i nemilost' prepustio prepun Trg Prljavom kazalištu.