NE ŽELI RUŠITI VLADU, ALI...

Bandić prkosi Plenkoviću: Nećemo podržati poreznu reformu!

08.08.2018 u 13:35

Bionic
Reading

'Tužan sam i žalostan jer podupirem vladu koja nema hrabrosti za suštinske reforme... Domobranski mentalitet', riječi su kojima je Milan Bandić na tiskovnoj konferenciji njegove stranke 'Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti', izrazio svoje neslaganje s poreznom reformom koju predlaže vlada Andreja Plenkovića

'Ovakav koncept porezne reforme ne možemo podržati, iako ne želimo rušiti Vladu. Tražimo da se uvede porez na nekretnine', rekao je među ostalim Bandić.

Uz Bandića, na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su i istaknuti članovi njegove stranke Mirela Jozić, Ana Stavljenić Rukavina i Ljubo Jurčić.

  • +2
Konferencija za novinare stranke Milan Bandić 365 - Stranka rada i solidarnosti Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Podsjetimo, porezna reforma koja je trenutačno u javnoj raspravi građanima donosi niže stope PDV-a na hranu i pelene, ukidanje doprinosa za obvezno osiguranje u slučaju nezaposlenosti od 1,7 posto i doprinosa za zaštitu zdravlja na radu od 0,5 posto, kao i povećanje doprinos za zdravstveno osiguranje sa 15 na 16,5 posto.

Neke od ovih poreznih korekcija, prije svega povećanje neoporezivog dijela dohotka, kako je već ranije upozorio Milorad Pupovac, idu na štetu lokalne samouprave. Stoga nije teško razumjeti ljutnju Milana Bandića, gradonačelnika glavnog hrvatskog grada čija bi blagajna, prema nekim izračunima, mogla ostati bez više od 100 milijuna kuna godišnje.