'IZNIMNA ŽURNOST'

Bandić Pripuzu dao posao od 7,7 milijuna kuna bez natječaja

Bionic
Reading

Izvještavajući o istrazi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i ostalih uhićenih u 'akciji Agram', Jutarnji i Večernji list u jutrošnjim izdanjima donose izvatke iz uvjeta natječaja, koji pokazuju da je Zagrebački holding posao zbrinjavanja otpada s tvrtkom Cezar Petra Pripuza sklopio bez javnog nadmetanja

Večernji javlja kako je u prosincu 2013. godine Holding s Pripuzovom tvrtkom potpisao ugovor za posao od 7,7 milijuna kuna, a prema dokumentaciji objavljenoj na Oglasniku javne nabave Pripuzova tvrtka bila je jedina koja je dala ponudu za posao odvoza glomaznog otpada.

Ugovor je sklopljen bez prethodne objave poziva za nadmetanje, a kao razlog neobjavljivanja u dokumentima se navodi 'Iznimna žurnost izazvana događajima koje javni naručitelj nije mogao predvidjeti prema striktnim uvjetima'.

Jutarnji dodaje kako je Zagrebački holding odluku o odabiru Pripuzove tvrtke donio 29. studenoga 2013., dok je ugovor sklopljen dvadesetak dana kasnije, točnije 18. prosinca.

Ugovor čija je procijenjena vrijednost bila 6,2 milijuna kuna bez PDV-a sklopljen je na razdoblje od četiri mjeseca i vrijedio je do 18. travnja ove godine.

To praktički znači da je tvrtka Cezar za posao od četiri mjeseca dobila milijun eura od Zagrebačkog holdinga, a cijeli su posao u Holdingu objasnili iznimnom hitnošću.