BLOKADA JAKUŠEVCA

Bandić: Platio sam 15.000 kazne iz svog džepa

05.06.2014 u 12:27

Bionic
Reading

'Platio sam iz svog džepa 15 tisuća kuna kazne kao odgovorna osoba jer kamioni sa smećem nisu mogli na Jakuševec. To sigurno niste znali. Svoje novce sam dao', kazao je Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, na sjednici Gradske skupštine

Kaznu je, kaže, platio na temelju optužnog prijedloga koji je protiv njega kao odgovorne osobe u kolovozu 2012. podnijelo Ministarstvo zaštite okoliša.

Optužni prijedlog podnesen je Prekršajnom sudu zbog činjenice da Grad Zagreb u razdoblju od 22. do 24. kolovoza 2012. nije osigurao uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.


Postupak protiv njega je pokrenut jer je kao odgovorna osoba nadležan za zakonitost rada svih gradskih tijela koja nisu na svom području osigurala uvjete i provedbu propisanih mjera za gospodarenje komunalnim otpadom.

U kolovozu 2012, podsjetimo, kamioni sa smećem tri dana nisu mogli na odlagalište Jakuševec jer su ga blokirali građani koji žive u blizini, nezadovoljni načinom gospodarenja otpadom i nesnosnim smradom koji se širi tim dijelom grada.