DOBAR POSAO U ZAGREBU

Bandić plaća četiri milijuna kuna za dizanje i spuštanje zastava!?

12.09.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon što je u srpnju ove godine Grad Zagreb raspisao natječaj za rekordnu nabavu zastava, njih 29.352 komada, i to Hrvatske, EU-a i Grada Zagreba, različitih dimenzija te procijenjene nabavne vrijednosti od 5,2 milijuna kuna, jučer je raspisan natječaj za tvrtke koje bi ih trebale podizati i spuštati za praznike i blagdane te mijenjati kada se pokidaju

U natječaju teškom četiri milijuna kuna navodi se kako Grad planira potpisati okvirni sporazum s tri tvrtke čije ponude budu najpovoljnije i koje budu ispunjavale uvjete iz natječaja, a ako se ne pronađu tri, okvirni sporazum na četverogodišnji period može biti potpisan i s jednom tvrtkom.

  • +2
Zastave u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Prema troškovniku radova, predviđene su tri vrste poslova: podizanje i spuštanje zastava za osam državnih praznika, blagdana i spomendana na osam lokacija u užem centru grada na 81 jarbolu. Zanimljivo da se kao jedna od lokacija na kojoj se zastave trebaju podizati i spuštati navodi i nepostojeći Trg maršala Tita.

Druga usluga je podizanje i spuštanje zastava po posebnom nalogu grada, a treća obuhvaća podizanje i spuštanje zastava na ulazima u grad, na kojima se nalazi 14.600 zastava, podizanje i spuštanje zastava (1512 komada) u Ulici Grada Vukovara dva puta godišnje, pojedinačnu zamjenu oštećenih zastava, ali i svakodnevan pregled i obilazak svih lokacija.

'Opsjednutost zastavama' zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića datira od vojnog mimohoda organiziranog za vlade Zorana Milanovića uoči izbora. Zastave postavljene duž Vukovarske ulice odlučio je trajno zadržati, a nakon toga lokacije na koje će se one postaviti proširio je na cijeli grad.

A u proteklih nekoliko godina bilo je svega: novinari su najprije otkrili da je dio postavljenih zastava bio položen naopako, a kasnije se ispostavilo i da ima onih koje po rasporedu boja uopće ne predstavljaju Hrvatsku.

Na njima je naime gornja boja umjesto crvene bila plava pa je podsjećala na jugoslavensku trobojnicu s hrvatskim grbom.