POZVAO ZAGREPČANE NA GRAH

Bandić kaže da kriza ne smije narušiti prava radnika

30.04.2013 u 20:53

Bionic
Reading

Gradonačelnik Milan Bandić čestitao je danas Zagrepčankama i Zagrepčanima Međunarodni praznik rada, uz poziv na rad i zajedništvo, ali i druženje uz tradicionalni prvosvibanjski grah u Maksimiru

Dugu tradiciju obilježavanja Međunarodnog praznika rada i blagdana sv. Josipa Radnika u našem Maksimiru nastavljamo i dalje. Svjesni smo da u vremenu krize, recesije, gubitka radnih mjesta i izostanka pozitivnih gospodarskih trendova - više no ikad trebamo rad, zajedništvo, i složno djelovanje svih kojima je na srcu boljitak našega društva, svih građana, a prije svega onih koji žive od svoga rada i teret ovoga vremena prvi osjete, stoji u čestitci.

Kriza zahtjeva prilagodbu, ali ne smije biti izgovor za rušenje radničkih prava i udar na dostojanstvo ljudi. Ona nas mora trgnuti iz letargije i pesimizma, potaknuti da radom, vlastitom kreativnošću i znanjem, stvaramo nove vrijednosti i pozitivno okružje za razvoj, nova rješenja i promjene', ističe Bandić.

Gradonačelnik također poziva Zagrepčane da ne zaborave na solidarnost s onima kojima je najteže i trebaju pomoć, jer samo tako reforme - koje su ključ ozdravljenja gospodarstva - mogu donijeti istinske rezultate i vratiti sigurnost u našu svakodnevicu.

Bandić ističe pozitivan trend punjenja gradskog proračuna u prva tri mjeseca ove godine koji 'potvrđuje da možemo bolje'. Dodaje i kako je uvjeren da imamo dovoljno snage i znanja, da u novom, sada i formalno europskom okružju, iskoristimo sve svoje prednosti i potencijale.

S tim uvjerenjem, gradonačelnik u čestitci poziva radnike, Zagrepčanke i Zagrepčane i goste iz cijele Hrvatske, da sutra od 11 do 19 sati u Maksimiru zajedno proslave Praznik rada, uz druženje i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah.