IGRE OKO SKUPŠTINE

Bandić je spreman i za nove izbore ako ne bude većine

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je ultimatum Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića koji namjeravaju podržati Bandićevu većinu u Skupštini ukoliko se promijeni ime Trga maršala Tita. 'Što se tiče ultimatuma, ja ne znam ni za kakav ultimatum. Izbori su gotovi, ne treba šiljiti. Skupština je 29. lipnja. Ukoliko se ne uspije konstituirati tri puta bit će novi izbori za Skupštinu', kazao je

'Spremni smo za široku koaliciju svih koji žele participirati. No ako gospoda to ne budu željeli izazvat će nove izbore, ali mi nećemo', kazao je za N1.

Na pitanje tko će biti odgovoran ako se ne bude formirala većina, odgovorio je: 'Oni koji ne budu mogli pokazati širinu koju demonstrira Stranka rada solidarnosti i ja osobno. Njima bacam rukavicu, neka oni to učine barem malo. Mislim da ima dovoljno prostora'.

'Budući da sam ja u Zagrebu već 17 godina, u prvoj zoni odgovornosti, uvijek sam o tome govorio. Ta širokom otvorena vrata sam demonstrirao odricanjem pozicija u Gradskoj skupštini. A dok je onih 'mi ili oni', 'svi osim Bandića', 'močvare' i slično... Sumnjam da će se to dogoditi, dodao je.

Napomenuo je da su vrata svima otvorena. 'Svi su punoljetni i oni će donijeti odluku onako kako misle, a narod će to honorirati ili sankcionirati', zaključio je gradonačelnik.